Teşekkür ederim, ancak resmini verdiğim malzemenin denemesini bahsettiğiniz sıfır noktasından verdim. Sonuç malzemenin eklediğim resminde ki gibi, aspire Ekran görüntüsü diğer denememde çektiğim nokta. Sürekli bir eksen kayması sorunu yaşıyorum. defalarca o sıfır noktalarını sıfırlayıp deneme yaptığımda parçanın dışından başlıyor.Çizim deki koordinatlardan anladığım kadarıyla, aspire programında çizimi hatalı yuklemissiniz. Çizim x ve y - (eksi) değerlerde. Altta resimde seçtiğim kutuyu işaretleyin. Birde benden size tavsiye bir projeyi ilk defa makinede işleyecekseniz elinizin altında atıl duran ucuz ahşap tarzı malzeme ile deneyin. Kullandığınız malzeme nedir bilmiyorum ama pahalı bir malzeme ise yazık olur.
aspire programını kaldırdım, başka yerden yeniden yükledim, defalarca kontrol ettim, sıfır noktasından sonra işlem alanının dışına çıkıp, orada işlem yapmaya kalkıyor. Sadece o değil, örnek bir G code dosyası yükledim, yine aynısını yapıyorMach3 Ekran görüntüsünden anladığım kadarıyla program çizimi +80 gibi uzaklıkta görüyor. Bu da yine gcode ile alakalı, aspire programındaki koordinatları tekrar kontrol edin bence.
Bende bunu düşünüyordum. Mach3 yazılımındaki el çarkında eksenler normal gidiyor. Z ekseni hariç, X ve Y eksenleri parçayı ve koordinatları 180 derece ters çevrilmiş gibi işliyor. İlginç bir problem.Makinenizin eksenleri + ve - yönleri doğru olduğuna emin misiniz? Yani dediğinize göre program doğru ilerliyor ama makine ters yönde gidiyorsa makinenizin eksenleri ters bağlı demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?