Mach3'e Alternatif CAM Programı Yapmak

Arduino ile birebir uyumlu ayni platform ancak 80mhz de ve 32bit calistigi icin arduinodan 5-6 gomlek ustun birsey. Ve evet usb ile calisiyor. Haliyle rs-232 ile de.

Turkiyede bulunan bir kart ve fiyati 200tl

kartı sıfırdan yapmaktansa hiç pcb ıvır zıvır işlerine girmeden arduino due kullanın
hem 32 bit hem 84mhz
kıyaslama yapılırsa arduino mega dan 7.5 kat daha hızlı

https://www.arduino.cc/en/Main/ArduinoBoardDue

hatta aliexpress de 11 dolara bile gördüm kartı..
kartı yapmak için düşünmeye vakit harcamayın direk programa odaklanın.

daha sonra arduinonun üstüne eklenen extension card yapılır dert etmeyin.
 

Bu kite ne dersiniz hocam? Energia (Arduino'nun aynısı) ile programlanıyor. 120MHz + Ethernet + USB ve hali hazırda rs232 desteği var.
https://store.ti.com/tiva-connected-launchpad.aspx
 
Kullandığımız chiptkit Max232, arduino due ile neredeyse birebir aynı özelliklerde. chipkit seçmemizin tek tek nedeni 83 io pinine sahip olması, due ise 54.


Bu kite ne dersiniz hocam? Energia (Arduino'nun aynısı) ile programlanıyor. 120MHz + Ethernet + USB ve hali hazırda rs232 desteği var.
https://store.ti.com/tiva-connected-launchpad.aspx

Birçok projemde launchpad kullanıyorum ve energia ile yazıyorum. Performans/fiyat diğerlerine göre daha iyi olmasına rağmen bir çok kütüphanenin ve idenin henüz hazır olmadığını düşünüyorum stabillik anlamında.
 
port expander var
ayrıca pinler gayet fazla
lpt portta bile 25 pin var (tek port ile ne makine yapıyorlar kimileri )

Port expander board üzerinde kullanılabilir io sayısını artırmıyor. Spi veya I2C bağlantılı elemanlar için düşünülmüş ara bir apart. Bu sayede teorik olarak 127 adet i2c üzerinden çalışan slavei (örneğin ivme sensörü, sd kart, temp sensörü, zaman, saat vs vs) arduino uno ile kullanabilirsiniz. Ama kullandığımız bileşenler spi veya i2c ile çalışmadığı için bir işimize yaramaz.

Lpt portu ise çok bilgili olduğum bi konu değil, ama tamamen karşıyız

Bu arada bizim yapmaya çalıştığımız makinada 20den fazla endüktif sensör var, hepsi ayrı ayrı bağlı. Sadece sensör ve motorları bağladığınızda arduino due ya yeter ya yetmez oluyor.
 
port expander i sadece hazır modüller olarak düşünmeyin buton (input) led (output) yapabilirsiniz.
 
LPT zaten şu sıralar bilgisayarlar da da kullanılmıyor bildiğim kadarıyla buyüzden LPT kullanmak pek de mantıklı değil zaten çünkü lpt li bilgisayar bulmak için eski bilgisayar kullanmak lazım yanılıyormuyum?
 
USB veya ethernet interface ile LPT kartlar kullanılabiliyor. Çok da hızlı deniyor.
 
USB veya ethernet interface ile LPT kartlar kullanılabiliyor. Çok da hızlı deniyor.

Bu konu sizin açtığınız başlıkta da geçmişti, hocam onlar lpt değil, lpt taklidi (desteği) sunan kartlar. Lpt portunu sadece çıkış olarak kullanıyor, bilgisayara bağlanmıyor. Bilgisayara yine usb veya eth üzerinden bağlanıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…