Maddeyi ışık hızına ulaştırmak

merhabalar yeni bir proje düşünüyorum ışık hızını geçmek için kaç kiloluk barutlu kovan gerekir benim düşüncemde kovan büyük insan kapsülü küçük olcak kapsülle kovan arasında uyumlu boru olcak metaller titanyum ve yalıtımlı olabilir şimdi diceksiniz basınç parçalar hepsini onuda düşündüm kapsülün sonuna devasa bir vakum makinesi olcak mesafe uzunluğu nasıl olmalı vakumla kapsül arası saçmamı düşünüyorum yorumlayın

Yazılabilecek çok detay var. En kısa şekilde yazacağım.

Işık hızı yuvarlak 300.000 km saniye.

Bir maddeyi bu hıza çıkartmak için barutla bu ivmeyi sağlayamazsın.

Yıllardır uzaya hem uydu hemde araştırma görevi için mekik gönderiyoruz. O mekikler roketler bile yerçekiminden kurtulmak için o kadar büyük enerji harcıyorlar. Siz aynı enerjiyi barutla sağlayamazsınız.

İkinci konu mermi gibi bir canlıyı durağan halden ışık hızına çıkaramazsınız. O canlı sinek gibi yapışır kalır.

Ayrıca Aynştayn ın bu konudaki teoremleri var. Bir madde ışık hızına doğru hızlandırma kütlesi büyür bu nedenle o kütleyi hareket ettirmek için daha çok enerji gerekir v.s. gibi durumlarda var tabiki.

Forumda eski bir üyesiniz yeni bir üye olsaydınız bu konuya cevap yazmazdım.

Yazılabilecek çok detay var. En kısa şekilde yazacağım.

Işık hızı yuvarlak 300.000 km saniye.

Bir maddeyi bu hıza çıkartmak için barutla bu ivmeyi sağlayamazsın.

Yıllardır uzaya hem uydu hemde araştırma görevi için mekik gönderiyoruz. O mekikler roketler bile yerçekiminden kurtulmak için o kadar büyük enerji harcıyorlar. Siz aynı enerjiyi barutla sağlayamazsınız.

İkinci konu mermi gibi bir canlıyı durağan halden ışık hızına çıkaramazsınız. O canlı sinek gibi yapışır kalır.

Ayrıca Aynştayn ın bu konudaki teoremleri var. Bir madde ışık hızına doğru hızlandırma kütlesi büyür bu nedenle o kütleyi hareket ettirmek için daha çok enerji gerekir v.s. gibi durumlarda var tabiki.

Forumda eski bir üyesiniz yeni bir üye olsaydınız bu konuya cevap yazmazdım.
teşekkür ederim benim düşüncem çok detaylı değil

güzel insan, gerçekten, çok gerçeksiniz ve imkansızı değil, imkansızın ötesini istiyorsunuz. bir de küçük bilgi barutun veya türevlerinin yanma hızı yetmez. (miktar değil) ikinci olarak @serkan_48 ustamızın belirttiği kütle sorunu var. birazcık daha araştırma konunuza odun atayım. varsayılan ışık hızı deneylerinde kullanılan madde/kütle miktarını azıcık dürtün, eşeleyin.

merhabalar yeni bir proje düşünüyorum ışık hızını geçmek için kaç kiloluk barutlu kovan gerekir benim düşüncemde kovan büyük insan kapsülü küçük olcak kapsülle kovan arasında uyumlu boru olcak metaller titanyum ve yalıtımlı olabilir şimdi diceksiniz basınç parçalar hepsini onuda düşündüm kapsülün sonuna devasa bir vakum makinesi olcak mesafe uzunluğu nasıl olmalı vakumla kapsül arası saçmamı düşünüyorum yorumlayın
Teoride kısa süreli olarak ses hızını geçmeniz mümkün. Şu evrende ışık hızını geçen her hangi bir örnek gösterin ben de bunun mümkün olabileceğine inanayım.

güzel insan, gerçekten, çok gerçeksiniz ve imkansızı değil, imkansızın ötesini istiyorsunuz. bir de küçük bilgi barutun veya türevlerinin yanma hızı yetmez. (miktar değil) ikinci olarak @serkan_48 ustamızın belirttiği kütle sorunu var. birazcık daha araştırma konunuza odun atayım. varsayılan ışık hızı deneylerinde kullanılan madde/kütle miktarını azıcık dürtün, eşeleyin.
usta merminin çapı artıkça hızda artar o mantıkla düşündüm

usta merminin çapı artıkça hızda artar o mantıkla düşündüm
zamanda yolculuk yapıcak kapsül küçük olucak

Ses hızını geçebilirseniz bile büyük bir başarı olur. Işık hızına ulaşırsanız da camdan kırılmadan geçen ilk maddeyi başarmış olursunuz ki Nobel ödülünü size kamyonla verirler herhalde.
Amma velakin bu proje ile sanki balkovanlarına saldıran ayıyı püskürtebilirsiniz gibi görünüyor .

devasa bir tabanca düşünün kovanın çapı artıkça hız da artar kovan devasa olcak kapsülde küçük kapsülle kovan birbirine bağlantılı olcak namlunun ucunda da basınçı emmesi için devasa bir vakum makinesi olcak vakum makinesi çok yüksek hızla basınçı emip ışık hızına ulaşmasını düşünüyorum

Forum istatistikleri

Konular
133,389
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri