İsim konusunda arkadaşlara katılıyorum, kesinlikle türkçe olmalı. Sizlerin çok daha iyi bildiği gibi ilk pazarınız türkiye ve türkü cumhuriyetlerdir. Yazılımlarınızı henuz kullanmadım ama diyelimki dünyada bir numarasınız, yinede rekabetçi ortamda tutunmanız zor olabilir. Pazarlama sloganınız sizinde üzerinde durduğunuz türk plc, türk scada ... gibi türkce kavramlar olmalıdır. Bu ürünü satın alacak kişiler hiçbirşeyden değilse de sırf türkçe isminden dolayı ilgilenmelidir. Yabancı bir isim koyarsanız müşteri gözünde montaj veya taklit ürün olarak algılanabilir. Yani alt yapısı yurt dışından burada sadece çerçevesi yapıldı şeklinde, her ne kadar mantıksız gibi gözüksede müşteri bu şekilde algılayabilir.
Schneider son yıllarda Scada yazılımı yarışması düzenleyerek güzel bir reklam yaptı ve scada konusunda olan açığını bence büyük ölçüde giderdi. Sizlerde benzer bir uygulama düşünebilirsiniz, ve tahminimce üniversiteler bu konuda size destek olacaklardır. Projenin okulda duyurulması ve öğrencilere destek verilmesi gibi... Ayrıca bu yarışma fabrika veya tesislerde Scada yazılımı yapan mühendisler icinde yapılmalı. Ödülüde bence paradan çok işletmeye yeni bir scada sistemi kurulumu olabilir. Bu şekilde bu yarışmayı sadece fabrikada çalışan mühendis değil, fabrikanın müdürü, sahibide duyabilir. Çok konuştum sanırım farkındayım ama kusura bakmayın artık. Başarınızı canı gönülden istediğim için heyecana kapıldım yazmışkende silmek istemedim.
Elinize, emeğineze sağlık ...
İyi çalışmalar