Made in Turkey !

Plc Yazılımımızın adı ne olsun?


  • Kullanılan toplam oy
    81
  • Anket kapatılmış .
ingilizce telaffuza uygun türkçe bir kelime olsun.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Eğer, firmanın web sitesi vs. varsa bilenler ekleyebilir, incelemek istiyorum, profesyonel ve global bir isim bulabilirim...bu anket hala geçerli ise...
 
NANO DIGI ( Nano Digital ), olabilir
 
İlginize tekrar, tekrar teşekkür ederim. Anket bitti isim belirlendi Speed Plc. İsmi ne olursa olsun Türk Malı olsun. Projenin son adımlarını yapıyoruz. Bir taraftan programın help'lerini yazıyor diğer taraftan hardware testlerini yapıyoruz. İlk plc'mizi yaptık. Resimlerini ekliyorum. Malzemeler elle dizildi biraz yamuk olabilir. Altın kaplama olarak imal ettik zira bu ürün bir gün müzede sergilenecek. Maalesef resimler eklenmiyor. Undefined yazıyor. Url'den yükleyincede hatalı url diyor. Aşağıdaki linkten görebilirsiniz.

turk_plc_1.jpg

turk_plc_2.jpg

turk_plc_3.jpg

turk_plc_4.jpg
 
Hayırlı olsun, emeği geçenlere, milli her davanın arkasındayız...
 
İşlem tamam !
Prototip plc hardware fonksiyon testleri tamamlandı, şimdi ömür teslerine başladık. Bir ayda böyle test edicez. 5 yıllık çalışmalarımın sonunda WinTr Scada ve Speed Plc'yi geliştirdim. Kendimi azıcık beğenebilirim her halde. Ekte ilk Cpu modülümüzün giriş/çıkış özellik tablosu var. iletişim rs232/rs485 standart, ethernet opsiyonel. Analog inputlar saniyede ikiyüz bin örnek. Neden resim ekleyemiyorum. ,

CPU901.png
 
Merakla beklediğinizi biliyorum, Sizleri biraz daha bekleteceğiz. Plc'mizin kutusunu değiştirdik. Zira eski kutu pek beğenilmemişti. Yeni kutuya göre yapılmış plc'mizin tüm hardware testlerini bu gün tamamladık. Harika çalışıyor, hiç bir sorun yok.Kutuyu değiştirirken yeni bir özellik daha ekledik. 0-10 analog çıkış. Ekte yeni plc resimleri ve özellik tablosunu gönderiyorum. Göreceğiniz gibi adına yakışır şekilde hızlı. Haberleşme hızlarıda aynı şekilde hızlı. Seri portlardan ve Ethernet portundan. Her saniye 70 sorgu yapılabiliyor. Ethernet portunda aynı anda 5 farklı bilgisayar,saniyede 70 defa,255 byte data eş zamanlı okuyup yazabilir.

İlk cpu modellerimiz: Standart özellikler Rs232,Rs485,32kbyte program.
1.220v Ethernetli. 180 Usd.
2.24v Ethernetli. 170 Usd.
3.220v Ethernetsiz. 130 Usd.
4.24v Ethernetsiz. 120 Usd.

Plc'yi piyasaya süremek için tek bir engelimiz kaldı, SERMAYE. Maalesef ilk üretim için gerekli parayı buluncaya kadar piayasaya süremeyeceğiz. 5 yıldır yaptığım Ar-Ge çalışmaları sonucunda bir scada programı ve bir plc sistemi geliştirdim. Bu çalışmalar sırasında teknik,idari,mali bir çok problemler ile karşılaştım. Hepsini Allahın yardımı ile aştık. Sermaye probleminide Allahın yardımı ile aşacağımızdan hiç şüphem yok.

Plc programı helplerinin yazımı devam ediyor. Bu nedenle henüz yayınlamıyoruz. internet sitemizden indirebileceğiniz program yaklaşık 2 yıl önce hazırlanmış olan ilk versiyon. Yeni versiyonun eğitim videolarını internet sitemizden seyredebilirsiniz.
SpeedPlc_1.png
SpeedPlc_2.png
SpeedPlc_3.png
 
ARKADAŞLAR yabancı sempatizanlığı yapmaktansa böyle çaba gösteren arkadaşlara destek olalım HAYDİ FULTEK EN İYİSİ SEN OL!!!
 
By by Türkçe kitabını okursanız böyle saçma sapan yabancı isimleri ankete koymazdınız. Yabancı firmalar neden kendi ülkelerinin isimlerini koyuyor da biz onların ismini koyalım? Milletinin geleceğini düşünen herkes Türkçe'ye ve Türkçe isimlere önem göstermelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,959
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Geri
Üst