MAHALLE TRAFOSUNUN DEĞİŞİMİ-video-

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Teşekküler, emeğinize sağlık.


Çalışanlar iş güvenliği kurallarını pek önemsemiyor sanırım. Sürekli vinç ile taşınan malzemelerin üzerinde biri var. Belki işlerini kolaylaştırıyor böyle yapmaları ama Allah korusun bir kaza olursa..
 
Ben de tehlikeye dikkat çekmek isedim dehşete düştüm, benden önce fark edenler olmuş. Ülkemiz yeni yeni İSG uzmanlarıyla tanışırken hal böyle görüntüler hareketler görmek kötü, üzücü. Vinç altında yük altında üstünde ....
Bu arada eline sağlık teşekkür ederim bize yenilikleri gösterdiğin için
Ümit bir de senden ricam yazılarında ters kontrast kullan, bazı yazılarını okumak imkansız (daha önceki vidyolarda da aynı durum söz konusu, bahsetmedim) dikey olan resimler yanlarda siyah bantlara sahip oralara yazabilrsin resmi gizlemez.
 
Son düzenleme:
Evet İş güvenliği hiç yoktu maalesef vinç trafoyu taşırken işçinin üzerinde dans etmesi, keza oksijen kaynağı kullanarak kesme işleri tam bir facia.

-Orta gerilim hücrelerinde teknolojik olarak bir gelişim olduğu söylenemez çünkü hala SF6 gazlı ve hava yalıtımlı hücreler kulanılmakta.
-Ustanın 24 faz dediği "Akü redresör grubu"dur. Trafo merkezleri, köşk, güvenlik sistemlerinin beslemesi, acil aydınlatma vb. sistemlerde DC yardımcı gerilim ihtiyacını sağlamak amacıyla kullanılır.
-Köşk kablo çıkışları için zayıflatılmış yerleri kullanmaktansa komple bir kırım yapılmış hoş değildi sonra izolasyonu nasıl sağladılar görmek isterdim.
-A.G. ano bölmesinde Bunlar bıçaklı sigorta galiba dedikleriniz şeyler A.G. dikey tip ayırıcılar evet içlerinde bıçaklı sigortalar var plastik aksam açma-kapama kolaylığı sağlamakta eskiden bıçaklı sigorta pensesi kullanmak zorunda kalırdık.
-A.G. kablolarını ve kanalı açık halde bırakmalarıda hoş değildi.
-İşletme topraklaması için çakılan galvaniz köşebent kablodan tasarruf için köşk altına çakılmış buda hoş değil köşk yanına bir test menholü yapılmalıydı.
-Trafo A.G. buşingleri üzeri fleksibıl bbağlantı olmalıydı. Civata somun ayrı parça bara kullanımı işi kurtarmaz.(İzolasyondan anlaşılmıyor belki fleksibıldı)
-Koruma topraklamasının yapılışını göremedim. Herhalde kayıttan kaçtı

Şimdilik gözlemlediklerim bunlar. Emeğin için teşekkürler...
 
Sırayla yazayım:
1. İş güvenliği elbette sıfırdı arkadaşlar. İş güvenliği Uzmanlığı muhabbeti gerçekten çok güzel bir olay, aslında her işverenin ve çalışanın kendi güvenliğini sağlaması bence esastır. İşçi mesela kask taktıda işveren takdır madı mı ? değil mi. Bizim kültürümüzdeyok güvenlik. Bu yüzden bu kanunu da çok kolay deleceğiz veya göstermelik olacak, adım gibi eminim.

2. Koruma topraklaması? valla iki tane toprka için bir bakır çubuk birde galvaniz çubuk çaktılar, onlarda videolarda vardı. Başka yapılıyorsa bilmiyorum.

3. Taşeron işçiliği bu kadar oluyor, işin kalitesinde değil kimse. Adamlar biz köşkü değiştiririz gideriz, çevre düzenlemesi ile uğraşmayız dediler. Şahsen benim fıtratıma çok ters. Mesela şimdi , düzenleme bedaşa ait olsa bile trafoyu değişen firma bu konuyla alakalı kişi görünümünde olduğundan haklıda olsa firmaya laf gelir. Ben olsam yarım saat daha fazla kalır orayı çiçek gibi bırakırdım.

4. 24 faz dediği , sizin dediğiniz doğru. Bende gerekli açıklamayı yapacaktım ama çok bekleyen vardı telaşa geldi. Çok da resim vardı kaynamış arada. Evet içinde akülü sistem var, iç aydınlatmayı ve uzaktan kumanda sistemini kontrol ediyor.

yani kısacası YAPTIM OLDU mantığı...

5. Kontrast olayını da bilmiyorum da bakarım kardeşim. Programı değiştirmeyi düşünüyorum zaten...sağol. Çekinmeden ihtiyaç ve eleştrilerinizi yapınız.

birde bunlarda ön keşif raporu diye bir şey var, o kadarki ben daha önce birkaç ihalede duydum, "Üstler Bağlar bir şekilde" zihniyeti var. Mesela hücrenin tekerlerine takoz konulması istenmiş, depremde sağa sola kaymasın diye.. Sallamadılar...


Offf offf ....bireyler olarak iyi değiliz ki topluluk olarak iyi olalım...

İyi geceler...
 
Bir şey daha demek istiyorum. yine aynı kapıya çıkacak ama.

YG hattını, köşkü dikenlerden başka firma yapıyordu. köşkü yapanlar da YG kablolarını girebilirdi sisteme ama o firma kendi elemanlarını gönderiyomuş, eğitim verip...

Lan dedim iyi firmaymış ha, sattığı mala sahip çıkıyor.
Sonradan öğrendim ki ürünler garantili, bir yanlış veya özentisiz bağlamada sıkıntı yaratıyormuş.
Zarara uğruyormuş, bu özveri ondanmış... Bende işine verdiği önemden sanmıştım. Yine çıkar yine çıkar...
Tamam insan karını düşünmeli elbette ama, kalite kazancı getirmeli, kazanç kaliteyi getirmiyor maalesef...

Ve yine yanılmanın üzüntüsünü hissettim içimde...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…