Mahkemelik bir durum

Hepar_-_

Üye
Oncelikle merhabalar bir evin icersindeki sigorta kutusundan bir ek alinmis ve baska bir eve hat doşenmis. Abonesi olan kisi de simdi o kabloyu elektrikciye sokturuyor ve kabloyu diger evin girisine kadar kestiriyor. Abonesi olmayan kisi de kabloyu daha sonra istiyor ancak abonesi olan kisi kabloyu vermiyor. Abonesi olmayan kisi de kablomu vermiyor ve izinsiz kesti diye elektrikciyi ve elektrikciyi tutan adami mahkemeye vermek istiyor. Elektrikcinin sucu ne ? Ya da boyle bir tesisat kacak islere girmez mi? Goruslerinizi bekliyorum.

Çok komik bir durum...:D

Bu evler aynı çatı altında mı?

Yoksa arada bahçe vs. olan müstakil evler mi?

Abone olan kişinin, her iki evin de elektrik parasını ödediğini varsayarsak kullanım şekli kaçak değil, usulsüz sayılır.

Merak ettim; kablo kaç metre?

Mahkeme masraflarının, mesele olan kablo fiyatından çok daha fazla olduğunu bu arkadaşlara anlatmak gerek.

Elektrikçinin bir suçu yok, işini yapmış, parasını almış.

Bazı insanların teşekkür etme yöntemleri böyle "aykırı" olabiliyor. :D

Adam işini görsün, işiniz bittiğinde adam gibi teşekkür etme, üstüne mahkemeye ver.

..Elektrikçinin bir suçu yok, işini yapmış, parasını almış..

Ne yani bir sana , şu evin toprak hattına fazlardan birini bağla , dese bağlar mısın ?
Nolcek yaaa vercez parasıyla demi ...?

Sen kendini elektrikçi olarak mı tanımlıyorsun ?

Ne yani bir sana , şu evin toprak hattına fazlardan birini bağla , dese bağlar mısın ?
Nolcek yaaa vercez parasıyla demi ...?

Sen kendini elektrikçi olarak mı tanımlıyorsun ?

Neden kırıcı üslup kullanıyorsunuz?
"Sen kendini elektrikçi olarak mı tanımlıyorsun ?" ifadesi size yakışmadı, üzüldüm.

Soruya cevap vereyim,

Ev sizin, iş sizin, sizin evin içinde olan bir kabloyu kesmemi istiyorsunuz, keserim.

Aynı şartlarda siz kesmez misiniz?

İşin teknik yönü kadar hukuki yönü de bilinmelidir !
Hukuki sorumluluklarınızda var.
Hukuk , ben bilmiyordum gibi bir mazereti kabul etmez.
Süzme sayaç kullanımı yasal değil , elektrik dağıtım şirketlerinin sözleşmelerini okumadınız mı ?
Otel pansiyon marina gibi yerlerin özel durumu var onun haricinde süzme yasal değil.

http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0CF4QFjAI&url=http://www.emo.org.tr/ekler/486cd07e4ac3d27_ek.pdf?tipi=2&ei=djy8VJbmO4aWygPt04DoCg&usg=AFQjCNGQtTg2x4GgbLCE2QZh3Z26jX2nkQ&sig2=kPYlCC_TL_jkn_jrofHdSg&bvm=bv.83829542,d.bGQ

Bu ayrı bir durum ( süzme ) , kabloya el konması ayrı durumdur ve şahsın hele ki faturası filan varsa yapanda yaptıranda suçludur - suç ortağıdır.

"..Ev sizin, iş sizin, sizin evin içinde olan bir kabloyu kesmemi istiyorsunuz, keserim..."
Ben sana bunu sormadım , sapla samanı karıştırma.
Ayrıca olay teknik ve hukuki açıdan uygun değilse kesemezsin - kesmemelisin !!!
Velev ki kesmeni istediğim kablo topraklama kablosu ve evden birini halletmeyi planlıyorum ne olacak ?
İşte bu yüzden kendini elektrikçimi sanıyorsun dedim.
Pense tornavida kullanmasını bilmekle iş bitmiyor.
Kanunlar teknik elemana yetki kadar sorumluluklarda veriyor !!!
Uyanık olmak zorundasın.

Buralarda elektrik dağıtım şirketlerinde çalışan arkadaşlarımız var onlar sonuçları hakkında daha fazla açıklama yaparlar okurlarsa.

Sayın @KAZIMUGUR,

Kabul ediyorum, çok bilgilisiniz, bu çok bilgiden dolayı açıklama yaparken gereksiz konulara da giriyorsunuz bazen, yukarıda süzme sayaç konusunda olduğu gibi. Ne soruyu soran arkadaş ne de ben süzme sayaçtan bahsettik ama siz gereksiz yere açıklama yapmışsınız.

Benim burada yazdığım tüm mesajlar, yukarıda ilk mesajı yazan arkadaşın verdiği bilgilere göre yazılmıştır.
Sizin ilk mesajınız, soruyu sorana değil benim mesajıma yönelik olarak "alaycı" bir üslupla yazılmıştır, bilginizi paylaşacaksanız adam gibi bir üslup kullanmanızı tercih ederim.

Önceki mesajımda sizi, üslup konusunda kibarca uyardım ama siz yine de bana hitaben;
"Ben sana bunu sormadım , sapla samanı karıştırma." şeklinde yazabiliyorsunuz.
Demek ki anlamadınız, "Siz" demek yerine "sen" demekte ısrar ediyorsunuz ve yine tepeden bakıyorsunuz.

Yaşınız büyük olabilir, bu durumunuz forumda yazan başka insanlara tepeden bakma, "Sen" diye hitap etme hakkını size vermez!

Elektrik bilginiz çok olabilir, çok iyi bir mühendis bile olabilirsiniz ama bilginizi, insanları kırmadan-incitmeden paylaşamıyorsanız sosyal yönünüzün neden gelişmediği sorgulanır.

Lütfen, bundan sonraki mesajlarınız bana değil soruyu soran kişiye dönük olsun,
yazı yazarken nezaket gösteremeyen insanların bilgisine ihtiyacım yok benim.

İyi geceler.

Çok komik bir durum...:D

Bu evler aynı çatı altında mı?

Yoksa arada bahçe vs. olan müstakil evler mi?

Abone olan kişinin, her iki evin de elektrik parasını ödediğini varsayarsak kullanım şekli kaçak değil, usulsüz sayılır.

Merak ettim; kablo kaç metre?

Mahkeme masraflarının, mesele olan kablo fiyatından çok daha fazla olduğunu bu arkadaşlara anlatmak gerek.

Elektrikçinin bir suçu yok, işini yapmış, parasını almış.

Bazı insanların teşekkür etme yöntemleri böyle "aykırı" olabiliyor. :D

Adam işini görsün, işiniz bittiğinde adam gibi teşekkür etme, üstüne mahkemeye ver.

Abi aynı çatı altında değil. 50 metre havadan gidiyor kablo. 2x6

Bence mahkemeden tazminat gibi bir sonuç alamaz şikayetçi..
elektrikçinin ise bir sorumluluğu olmaz, teknik olarak yanlış bir iş yapmadığı sürece..
burada sadece diğer eve giden kabloyu çıkarmış ve ev sahibine vermiş, normal bir iş yapmış.

İşin diğer yüzü var, kablo bağlanırken evsahibinin ruhu duymuyor mu, sonuçta başkasının evi özel mülkü, hesabnı sormamış mı ne zaman yaptın nasıl bağlarsın, hırsızlık bu!

Herhalde araları bozuldu ve komşuya elektrik vermekten vazgeçti.

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,567
Son üye
veli balaban

Yeni konular

Geri