Ses sistemlerinin Trafosundan gelen ses

Sanırım yanlış anladınız "güç amplisi içindeki trafo" dan bahsetmiştim, şebeke trafosundan değil.

Siz yine de dağıtım görevlileri ile aranızu iyi tutun.:)
Üstat ben bu konularda çok cahil olduğum için bir daha soracağım kusura bakma. Bulunduğumuz bölge haricinde yaptığım denemelerde hiçbir sorun yok. Mono faz olan komşuda yine cihazlarda bir sorun yok. Trifaz olan ben ve aşağı komşum da sorun oluyor. Yine de aletlerin güç amfisinde mi aramalıyım sorunu?

Üstat ben bu konularda çok cahil olduğum için bir daha soracağım kusura bakma. Bulunduğumuz bölge haricinde yaptığım denemelerde hiçbir sorun yok. Mono faz olan komşuda yine cihazlarda bir sorun yok. Trifaz olan ben ve aşağı komşum da sorun oluyor. Yine de aletlerin güç amfisinde mi aramalıyım sorunu?
Fırçalı motorlar anahtarlamalı güç kaynakları inverterler şarj cihazları gürültü üretir. Trifaze ile alakası olduğunu zannetmiyorum.
Trifaze ile hangi cihazları çalıştırıyorsunuz?

Sorun çevrenizde çalışan gürültü üreten cihazlardan kaynaklı. Şebeke kaynaklı değil.

Üstat ben bu konularda çok cahil olduğum için bir daha soracağım kusura bakma.
Estağfurullah, o zaman problemin şebeke kaynaklı olduğundan eminseniz, bu sorunu çözmek için "kallavi" bir filtre kullanmanız gerekebilir.
Ama önce bir ustadan yardım almanız daha doğru olur, mesela problemin olduğu yerde osilaskop ile dalga şekline bakması ve harmonik ve diğer gürültü sinyallerini görmesi daha doğru olur.

Sorun çevrenizde çalışan gürültü üreten cihazlardan kaynaklı. Şebeke kaynaklı değil.
Eskiden 80 li yıllarda radyo dinlerken yoldan mopet türü bir motor geçse motorunun sesini aynen radyodan dinlerdik. Zarrrytttt. Çok mu ilkeldi o zaman bu işler bilemiyorum.
Arkadaşa da online ups önerdim konu başında. Bence kesin çözüm.

Eskiden 80 li yıllarda radyo dinlerken yoldan mopet türü bir motor geçse motorunun sesini aynen radyodan dinlerdik. Zarrrytttt. Çok mu ilkeldi o zaman bu işler bilemiyorum.

Ateşleme bobini ve meksefe kullanımı güçlü bir parazit oluşturuyordu. ( bit çeşit radyo dalgası ) Bundan dolayı radyolarda bu sesi duyuyorduk.

Bunun bir diğer açıklaması sende bende belli bir yaş ortalamasını geçmişiz.

2000 lerde cep telefonu hasıl oldu yayıldı çağrı atma ve SMS kullanımı çok yaygındı.

Geçen 12 yaşında kızım okula gitti aradım ulaşamadım. İnterneti de yok dur şuna en azından mesaj atayım dersten çıkınca okur dedim. Akşam eve geldim benim koz peşimde baba diyo İnterneti yoktu sen bana nasıl mesaj attın diye şaşkın şaşkın bakıyor. Dedim kızım biz o mesajları kullandık zamanında.160 karaktere ne duygular sığdırdık. Hey gidi günler.

eğer şebeke voltajı yüksek ise trafolarda vızırtı çıkartır. ölçtünüz mü voltaj nasıl.

Forum istatistikleri

Konular
130,305
Kullanıcılar
453,567
Son üye
kayagit

Yeni konular

Geri