Makina taşımanı püf noktaları nelerdir ?

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Çalışmakta olduğum ambalaj fabrikalarımızı teke indirmek için birindeki 3 adet makinayı ( makinalardan 2 si extruder i birisi metalize ( FIAP ve GALILEO marka ) diğer fabrikaya taşımak istiyoruz ve makina firması 200.000Euro istiyor ve garatide vermiyorlar.Bunun üzerine işletme sahibi dışardan bir mühendislik ( genelde elektronik işleri yapan ) firmasıyla anlaşıp birde kendi mekanikçimizle bu işi biz yapalım dedi.
Daha önce hiç makina taşımadım hatta sökmedim bile.Tamam elektrik kısmını halledebiliriz ama mekanikte ve elektrikte bizim için sıkıntı olacak noktalar neler olabilir.Daha sonra başımız ağrırmı?Patron kendinden çok emin ama benim içimde bir korku var?
Dışardan bir haritacı ile anlaşıp NİVO denen cihazla gönyesini aynen taşısın deniyor.
Elektriki olarakta bir kere tüm anahtarlama elemanşlarını yeniliyeceğiz,tüm motorları söküp kollektrolerini,kömürlerini,rulmanlarını vs check edeceğiz.Kabloların kendisi etiketli olsa bile biz genedesağlamca etiketliyeceğiz.Sökmeden önce bolca fotgraf cekecegiz.
Fikri olan arkadaşlar fikirerini paylaşırlarsa sevinirim.
Saygılar.
 
şimdi kurulu iken bütün ölçüm noktalarını bir kağıda not edin hatta proje çizin yükseklik aradalardaki mesafe birbirlerine olan uzunluk ve hatta eğer makina parçalanacaksa bir şekilde parçalara işaret ve numara vurun makina kurulumda makina gönyesine bağlantılara ölçülere dikkat edin
 
makina kurulduktan sonra gönye terazi sorunu kasıntı sorunu gibi konuları en iyi anlama yöntemi sökmeden önce motorların belirli yük ve hızlarda akımlarını ölçün montajdan sonra terazi kaçıklığını kasıntı problemini direk aşırı akımdan anlarsınız önceden bu değerleri kaydetseniz iyi olur makinalarda paralellik için terazi ölçüm yerleri vardır bunlar 0.002 mm/m hassasiyetinde ölçüm yapan hassas makina terazisi (su terazisi)ile yapılır. matbaa sektöründe bu işleri sökme takma hariç vinç ve vince kadar hareketleri ağırlıkçılar yapar özel taşıma aparat ları vardır makinanın neresinden vince bağlanır kamyon tır da bağlantılar nasıl yapılır iyi bilirler ayrıca taşıma sigortası da yaptırın
 
Öncelikle kolay gelsin. Bu makinaların mekanik ve elektrik porjeleri vardır. Genelde son noktasınakadar nasıl söküleceği ve montaj edilceği bellidir. Bu iş ciddi ve zor bir iş.İlk başta zor gelmişti ama sonra yaptıkca kolay oluyor. Sökerken en ince ayrınıtıyı atlamayınız. Mesafe yakınsa üniteleri tam parçalamadan taşıma araçlarına sığacak şekilde yapabilirsiniz. Bizlerde exturder taşıdık. Ekip çok önemli. Özellikle DC motorların fırça açıları çok önemli. Gerekli yerlerde uzmanlardan yardım alınız. Gideceği yerde ölçülendirmeyi iyi yapmalısınız. Evdeki hesap çarşıya uymaz sonra. Genelde en çok taşıma problemleri; sökme işleminde çalışanların birbirinden habersiz çalışmaları, taşınırken zarar görmesi, gidecek yerde makina ölçümlerinin tutmaması, kurarken bazı püf noktaların atlanması, Devreye alım esnasında elektrik problemleri ile mekanik problemlerin çözülememesi. vb.

İlk makianayı hal edince kolay olduğunu görürsünüz. Kolay gelsin, kazasız belasız işinizi halledersiniz.
 
merhaba;

makine ve üretim hatları demontaj ve montaj hizmetine ihtiyacınız var ise , Hamle Mühendislik olarak tüm gereksinimlerinizi karşılayacak tecrübe ve kapasiteye sahibiz.

Biz demontaj ve montaj işlerinde; Yapılacak iş adımlarının planlanması, risk analizinin oluşturulması, iş ve işci güvenliğinin sağlanması ile mekanik ve elektrik olarak anahtar teslimi olarak çalışmaktayız.

Dilerseniz bu konuda ayrıntılı ve görsel olarak referans sunabiliriz.

Yüksel AKKAYA
0262 644 5850, 0555 644 8283
 
arkadasım kodlama yapmanız gerek aynı zamanda söküm sırasına göre fotoğraflandırırsanız cok daha yardımcı olur
 
Fotoğraflamak çok önemlidir. her tarafın fotoğrafını çekin.
 
eksuder makinası taşıma ve montajjı dahaönce yaptım okadar zor bir iş deil kodlama ve fotoraf vidyo cekimiyle kontrolu birşekilde yapılırsa olur avustryalılar bunu çogüzelyapıyor onlarla çaliştim bizdaha kolay ve pıratik yaptık sende yapabilirsin...
 
hangi firmada çalışıyorsunuz acaba sakıncası yoksa öğrenebilirmiyim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,692
Mesajlar
929,050
Kullanıcılar
452,397
Son üye
otomasyon1es

Yeni konular

Geri
Üst