talebe34
Üye
ustalarım bu işlere yeni başladım daha 2,5 ay oldu ancak fabrikada makine arızalarına gidince panolar dev gibi arızanın neresinden başlayacağımı bilemiyorum. bir bakıyorum termik devamlı atıyor. kablolar birbirine değmiş kısa devreden bir yerler gümlemiş. en basit arızada bile nerdeyse 2 saat uğraşıyorum. bazen bulamıyorum arızayı makineye asıl ustalar diğer vardiyada bakıyorlar. ben yeniyim ve 1 ay içinde hemen vardiyaya verdiler ve tekim bakımcı olarak vardiyada. arıza olunca gidiyorum kocaman makine neresinden arıza yaptı kim bilir? okuldaki gibi herşey elimin altında değil. panolar dev gibi içine giriyorsun. bazılarının projesi var ama okulda kullandığım sembollerin çok değişik şekilde olanları var anlayamıyorum bununda bir çaresi yokmu?
ustalarım;
* proje okumanın bir yöntemi var mı? (ustalar işyerinde anlattı ama pek kavrayamadım)
* arızalara gidince ne gibi bir yol izlemem lazımki arızaların tespitini yapabileyim.
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
ustalarım;
* proje okumanın bir yöntemi var mı? (ustalar işyerinde anlattı ama pek kavrayamadım)
* arızalara gidince ne gibi bir yol izlemem lazımki arızaların tespitini yapabileyim.
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.