Makine mi Mekatronik mi ?

chrisvance

Üye
Merhabalar ben bu sene mezun oldum bölüm makine dal bilgisayarli makine imalatiydi şimdi 2 yıllık tercihlerde hangi bölümü secsem kararsizim sunu anladim makine için 2 yıllık okumaya gerek yok gibi çünkü bir ilkokul mezunu bile 6 ayda kursa gidip herşeyi öğrenebiliyor mekatronik daha iyi gibi geldi bana hem dgs geçişte bölümleri fazla ama işte kararsizim yapabilirmiyim yada dgs olmazsa 2 yıllık mekatronikci ne is yapar nerelerde çalışabilir sizin tavsiyeleriniz neler ne okumami önerirsiniz?

Fabrika bakımcı olarak çalışabilirsiniz. Birde size tavsiyem robot işini öğrenin geleceği olan sektör! Hem mekaniği hem de yazılımı!

mekaniği 6 ayda ögretebilecek bir kurs olamaz !
cok geniş dallara ayrılan bir daldır makina

mekatronik ise ülkemizde yeni yeni görülen geleceği olan bir daldır.tabi kendini geliştirmene de baglı .robot teknolojisini ögrenebilirsen -yazılım ve donanımsal olarak - aranan adam olabilirsin.coğu mekanikçiler pek Elektrik bilmezler ama mekatronikçiler az ya da cok bilirler.bu da bir artıdır ama işin bi de eksi kısımları var

robot teknolojisi dısındaki çoğu dal için bir mekanikçiden daha az bilgiye sahip olacaksın mezun oldugunda.mesela ısı sistemleri gibi mesela basınçlı hava sistemleri gibi .

tercih yaparken bu durumu da göz önünde bulundur.

Ya git hemsire ol ne isin var makineyle mekatronikle arkadas)

makine ama bana kalırsa aöf Elektrik enerjisi üretim ve dağtımı oku bunu okurken asgari de olsa alanında iş bul sonra dgs ile mühendisliğe geç

Uzaktan mekatronik okusam bunu okurken bir yıl çalışsam 2.yıl biriktirdigim para ile iyi bir dershanede dgs hazirlansam mantıklı değil mi sizce?

Meslekleri küçümsemeyin, değersiz olsa meslek olmazlardı.
Ona mı, buna mı sorusu yanlıştır.
Siz ne yapmaktan hoşlanıyorsunuz ?
Sevdiğiniz işi yapın, ne yaptığınızın pek bir hükmü yok !

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,669
Son üye
koraykahvecioglu79@gmail.

Yeni konular

Geri