Makinelerin Etiketleri Hakkında

savart

Üye
Katılım
12 May 2019
Mesajlar
56
Puanları
1
Herkese merhabalar,

Makinelerin etiketlerinde yazan P(W) cinsinden güç değerleri makinenin mekanik gücünü mü yoksa elektriksel gücünü mü belirtir? Sonuçta asenkron motorları düşününce etiketlerindeki güç değeri motorun milinden alınan mekanik güç acaba makinelerde de böyle mi?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba. Evet, asenkron motorlarında yazan kW etiket değerleri motor çıkış mil gücünün elektrikteki güç değeridir, ancak BG (horse power) olarak kW 'ın bu elektrik güç karşılığı mekanik güce kolayca çevrilebilir. 1 BG = 0.736 kW 'dır.
 
Son düzenleme:
Merhaba. Evet, asenkron motorlarında yazan kW etiket değerleri elektriksel güç değeridir, ancak BG (horse power) olarak kW 'ın bu elektrik güç karşılığı mekanik güce kolayca çevrilebilir. 1 BG = 0.736 kW 'dır.

[Evet, asenkron motorlarında yazan kW etiket değerleri elektriksel güç değeridir] tam anlayamadım bu değer mekanik güç değil mi şimdi hatta, elektriksel gücü motorun verimine göre mekanik güce göre fazla oluyordu yanlış mı hatırlıyorm.
 
Bir yanlış anlama olsa gerektir.Motor etike-
tinde yazan güç, milden alınan mekanik güç-
tür.
 
[Evet, asenkron motorlarında yazan kW etiket değerleri elektriksel güç değeridir] tam anlayamadım bu değer mekanik güç değil mi şimdi hatta, elektriksel gücü motorun verimine göre mekanik güce göre fazla oluyordu yanlış mı hatırlıyorm.

Motor milinden alınacak mekanik gücün elektrik gücü karşılığıdır, yazan bu kW değeri. Mekanik güç karşığı olarak veya elektrik güç karşılığı olarak ayni güç miktarına karşılık gelir bu değeri. Etikette kW olarak yazanı HP'ye çevirmek için verdiğim katsayıyla çarparsanız tam mekanik güç karşılığı çıkmış olur. Araçların motor gücü içten yanmalılarda genellikle bu güç değeri HP olarak verilir, bu çarpan formülüyle kW' a çevrilir, şu kadar HP şu kadar kW eşdeğeri olur, şeklindedir bu eşdeğer gücü. Elektrikli araçların kW cinsinden verilen tahrik motor gücü de ayni çarpan bir katsayıyla çarpılıp HP karşılığı bulunabilir, yani aslında bu güç değeri HP ve kW için aynidir, kW veya HP cinsinden yerine göre bunlar ifade edilebilir, hepsi bundan ibarettir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
...
hatta, elektriksel gücü motorun verimine göre mekanik güce göre fazla oluyordu yanlış mı hatırlıyorm.
Redüktör, kayış vs. varsa bunların verim değeri olur,
redüktör çıkış milinden alacağın gücü hesaplamak için,
aklın ona gitmiş olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,893
Mesajlar
921,399
Kullanıcılar
451,037
Son üye
hskaban

Yeni konular

Geri
Üst