güzel insan, bir çok şey mümkün ama olmaz. varsayalım A markası olsun. adamlar yıllarca arge çalışması yapıyorlar ve sadece yazılım kısmından bahsedeyim. onca mühendisin çalışmasından para kazanan şirket o yazılıma ulaşmanıza izin verir mi? ben şahsen izin vermezdim. ya siz izin verir misiniz? hiç zannetmiyorum. bu işin pembe yüzü. şimdi diğer yüzüne gelelim. kendi yazılımınızı kullanmak için yeni kart tasarlamalısınız. yani sizin yazdığınız komutlara uygun bir kart. hadi biraz daha hayal edelim. kolay programlanabilir geliştirme kartları ile yapalım en basiti arduino ile yapsan bile. kaç satır kodu birleştireceksin bir hesapla. yani bu işin üniversal olanı yok. yapabilir misiniz? evet, kolay mı? oldukça zor.Öncelikle herkese hayırlı bayramlar
Eski makinelere yıllardır meragim var
Onların iyi yikamasinin bir sebebi de bana göre bol su alması uzun süren on yikamalari vs
Merak ettiğim konu bir makinenin islemcisinden yazılımını çekip editleyemezmiyiz
Yada universal bir beyin alip istediğimiz şekilde oynayamazmiyiz
Siz değerli ustaların yorumlarını bekliyorum nette biraz bakındım ama somut bir bilgi bulamadim
yeniden yazman daha kolay olur bence mekaniği motor sensörler sağlamsa kafana göre programlarsın
Aslında ustam araclardan örnek vereyimgüzel insan, bir çok şey mümkün ama olmaz. varsayalım A markası olsun. adamlar yıllarca arge çalışması yapıyorlar ve sadece yazılım kısmından bahsedeyim. onca mühendisin çalışmasından para kazanan şirket o yazılıma ulaşmanıza izin verir mi? ben şahsen izin vermezdim. ya siz izin verir misiniz? hiç zannetmiyorum. bu işin pembe yüzü. şimdi diğer yüzüne gelelim. kendi yazılımınızı kullanmak için yeni kart tasarlamalısınız. yani sizin yazdığınız komutlara uygun bir kart. hadi biraz daha hayal edelim. kolay programlanabilir geliştirme kartları ile yapalım en basiti arduino ile yapsan bile. kaç satır kodu birleştireceksin bir hesapla. yani bu işin üniversal olanı yok. yapabilir misiniz? evet, kolay mı? oldukça zor.
yanisi motora ayrı komut vereceksin, su almaya ayrı komut, ısıtmaya ayrı, yıkamaya ayrı, vb. vb. size kolay gelsin ama olmaza yakın bir şey...
Evet ama nasıl nasıl bir kartyeniden yazman daha kolay olur bence mekaniği motor sensörler sağlamsa kafana göre programlarsın
Farzedelim Arçeligin bir makinesini alacağız içindeki yazilimda ön yıkama 15 dk sürer şeklinde kodlanmış biz bunu yarım saate cekicez eğer yazılım ve sensorle suyun litresine bakıyorsa bunuda arttiricaz gibiÖnce yapılmak istenn "şeyi" aradım....
Somut bir şeyler sorarsanız daha net cevaplar alınır.
Sorduğunuz sorunun cevabı meşhur: Hem Evet, Hem Hayır!
Sorduğunuz işlemin adı Retrofit,
Bu bazen çok başarılı olur bazen başarısız, uğraştığınız ile kalırsınız.
Kartlarda kullanılan bir çok program dili var ama genelde C, C+ ve versiyonları,, Assembly (mikro işlemcilerde) BASIC (PIClerde), Python (Raspberry Pi), JAVA, RUST, LUA "gömülü" sistemlerde kullanılır.
Evet, @Bunalmis ın da belirttiği gibi, basit işler için kopyalamaya gerek yoktur, bildiğiniz bir işlemci veya modül ile kolaylıkla yapılır.Farzedelim Arçeligin bir makinesini alacağız içindeki yazilimda ön yıkama 15 dk sürer şeklinde kodlanmış biz bunu yarım saate cekicez eğer yazılım ve sensorle suyun litresine bakıyorsa bunuda arttiricaz gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?