manyetik alandan korunmak için?

swat16

Üye
Katılım
13 Nis 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
herkese merhaba benim bu konu hakkında sorum şu bazı yüksek gerilim çalışmalarımız oluyor. çalışma yaptığımız teçhizatın yan tarafındaki hat enerjili olduğu için ister istemez bize bir indüksiyon oluşmasına sebeb oluyor haliyle tedirgin olarak çalışıyoruz topraklama yapmamıza rağmen bu yeterli gelmiyor..bizi tabiri caiz ise ısırmaya devam ediyor.. bunun için ne gibi bir önlem alınmalı . faraday kafesi aklıma geldi ama onun içinde çalışmak da imkansız :))))sonuçta ellerimiz yıne dısarda olacak saygılarımla
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
çıplak elle çalışmamak gereK. Bileklere kadar kapatan uzun eldivenler kullanılmalı. Ayakkabılar kavcuk malzemeden olmalı. Yaz günüde olsa kısa kollu sortlu çalışılmamalı. kalın uzun kollu tulum giyilmeli.
 
Yüksek gerilimde çalışırken yalıtmınızın iyi olması için eldiven,baret,gözlük v.b gibi koruma elemanları takmalısınız. Yoksa elektrik akımı size atlama yapabilir. :)
 
Şövalyelerin giydiği örgü zırh tarzı giysi tek çözüm dalgıçlar da köpek balığı ısırmalarına karşı kullanıyor!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,577
Mesajlar
928,137
Kullanıcılar
452,212
Son üye
sadikcankilic

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst