O yüzden koymadım arkadaşım
, İşin açıkçası ben masa başı istediğimi açıkca söyledim, günde 8 saat aynı masada kalmak çok iyi fikir değilde ama dışarda kalmaktan çok iyi olduğuda kesin. Sonuçta masa başında olunların genel maaş yüzdeliğide daha fazla.
Benim başımda geçen bir durumu söyleyim, ümraniyede ikea nın yakınında bir binada işe başladım.
Elektrik taahütleri yapan bir firma, ofis çok şık, benim odayı gösterdiler, masa bilsayar çok hoş. İş görüşmesinde dedikleride ofiste çalışacaksın, ara sıra şantiyeleride gitmen gerekecek, banada süper uyar dedim, işe başladım. Pazartesi saat sabah 9, hatta ben 10 dakika önce geldim, tam masaya oturacam, koordinatör beni çağırıyor. Bismillah diyip yanına gidiyorum, bana ilk işi kitliyor, 9.20 de yola çıkıyorum, orda falanca bir iş oluyor, falanca yerden malzeme derken, ofise akşam 6.40 ta geliyorum. Mesai sözde 6 ta bitiyor.
İlk gün ofisteki elemanlarla bile tanışamadım. Salı sabahı yine işlerle ilgili görüşmek için koordinatörün odasına giderken, diğer ofis çalışanları ilede tanışıyoruz, o sırada gözümü muhasebe kısmı takılıyor, bir yaşlı muhasebeci facebookta fotoğraflarını paylaşıyor, diğer genç olan muhasebeci ise muhtemelen counter tarzı bir oyun oynuyor, ben ise yardırıyorum, akşamları ofisden herkes gittikten sonra anca gelebiliyorum, bakıyorum ofiste masa başı çalışanlar, ik cılar, muhasebeciler, doğum günü partisi kutluyorlar, biz de şantiyede yapılan işin hesabındayız, sonra cumartesi sabahı oluyor, ofise gidiyorum, bir bakıyorum muhasebe ve ik cıların odaları ve ışıkları kapalı, sekretere soruyorum neden yoklar, sekreterde diyor cumartesi resmi kurumlar ve bankalar kapalı oldukları için onlarda gelmiyormuş, sonra koordinatörün odasına girip evde hazırladığım keşif raporlarını veriyorum ve ben gidiyorum diyorum, kızgın sesle koordinatör nereye diyor, bende muhasebeci arkadaşlara uğrayıp birlikte kahvaltı yapmaya gidiyorum dedikten sonraki o adamın halini görseydiniz, bir muhasebeci kadar değerimiz yok ulan!!!
İnsan kaynaklarında kızlar ofisi süslesin gelin gibi, sıcacık ortamda kahveler yanında, çaylar önünde, muhasebeciler 3 tane rakamı işlemek dışında bişey yapmazken, biz enayinin ötesi olalım, sonra masa başı istemem koy yan cebime.
Bakın 14 kişi masa başı istemem demiş, 10 tanesi işkembeden sallıyor çok açık, sen duvarları kırmayı, tozun içinde pano bağlamayı sana meslek diye öğretmiş olanlara kanarsan, masa başında temiz kıyafetle hep başkaları oturur, sende az ücret ve çok çalışma olarak karşılığını bulursun. Bir mühendis, bir teknkier, bir teknisyen benim gözümde muhasebeciden de ik cıdan da daha kıymetlidir ama bunu göstermek gerekir. Evet masa başı istiyorum, bu konuda en önde gideniyim hatta kanat önderiyim diyebilirim, en azından dürüstüm!!!