Masa Başı Bir İş İster misiniz?

Masa Başı Bir İş İster misiniz?


  • Kullanılan toplam oy
    64
ben daha masa başında yada o masada oturmazken ne iş yapcamızı tam bilmiyorum desem:confused:..
 
araştırma lab ı ve ofis tarzında olması benim için en ideal mühim olan birşeyler üretmek yoksa masa başında olmak yada olmamak farketmez o işi sevdiğine ve işe bağlılığıona göre değişir.Kimi insana masabaşı rahat gelir kimine gelmez ilgi ve yaptığı işin inceliklerine ve uygulamalarına bağlı olarak bu farklılık gösterir.
 
Ankete en son katılanlar, bana daha gerçekçi yorum ve oyları veriyor gibi geldi.
 
Ben beden yorgunluğunu zihin yorgunluğuna tercih edenlerdenim. Masa başı işin içeriği çok fazla olabilir ancak bilgisayar başında bir ömür geçirmek belli bir zamandan sonra insana çok zarar veriyor.
 
Doğru tabii masaya bir oturunca bir daha kalkamıyor zaten :)
Zarar verme konusuna gelince belli periyotlarda yapılabilecek hareketlerle bu zararlar 0 a indirilebilir bu hareketleri google den arattırmak zor olmasa gerek
 
Masa başını bulduğum zaman bırakmam hocam :)Ben masa başı çalışayayım, diğerleri şantiyelerde, fabrikalarda vs. ortamlarda gençliğine gençlik enerjisi katsınlar :) Sayın murat cengiz abimizin dediklerine biraz göz atın!!!
 
Çeşitlilik göstermesi çok normaldir. Ben sahaya çıktığım zaman çok rahat ediyorum.

Ayrıca Sn. selcukeem92, araştırmak zor değil de neden sadece boyun, bel ağrısı vb. gibi şeyleri düşünüyorsunuz. Bunun yanında fizik tedavi uzmanım nasıl söylediyse benim yerleşim planım da öyledir.


Bknz: http://www.karpaltunel.com/
 
Etuzuner bey ben mühendisim sekreter değilim herhalde siz herkesin bilgisayarın başında 8 saat aralıksız oturduğunu sanıyorsunuz o dediğiniz genel olarak sekreterler için geçerli şahsen ben mühendis olduğum için durum öyle düşündüğünüz gibi değil fizik tedavi uzmanınız size 7/24b ayakta sahada mı çalışın dedi elbette hayır
 
Devlet işinde sadece masa başını düşünmek fevkalade yanlıştır.Beraber çalıştığımız elektrik baş mühendisi bir kardeşim akşama kadar koşturuyor,.gerçekten çok başarılı ve özverili.Çalışmak,koşturmak onu yormuyor.Bilhassa zinde ve neşeli oluyor.Başarı mutluluğu beraberinde getiriyor.
 
Bence en ideali ikisinin dengelendiği,birinin vücudu fazla yormadığı diğerinin de zihni fazla yoramadığı ve sıkmadığı,yani masa başı ve ayakta yapılan aktif işlerden söz edilirse,ikisi baz alınırsa,her ikisinin tam olarak da dengelendiği işlerdir.Ama,Türkiye şartlarında bu dengenin tam olarak sağlandığı işleri değil de,ekmek parasının temin edilebildiği her türlü şarta sahip olan işleri de,seçme şansımızı çoğu zaman zorlamadan tercih edebiliyoruz.Devamlı masa başında veya ayakta çalışmanın sakıncalarının bertaraf edilebildiği alternatif yöntemler,reçeteler de yok değildir,mevcuttur.Tüm olumsuz çalışma şartları gözardı edilerek,bu işyerlerini de tercih edebiliriz,hür irademiz ve kendi isteğimizle.Çünkü çalışmayıp da,boşa geçen günlerden,bir sosyal güvence kazanma şansının yitirilmesinden hiç şüphesiz çok daha iyidir diye düşünüyorum.Arazi müh.liği,saha müh.liği,vb. görevler her iki çalışma şeklinin aşırıya kaçmadan uygulanabildiği ve dengelendiği ender görevlerdendir.Ama bir arge müh.inin,,sistem müh.inin,laborantın zamanının büyük bölümü masa başında geçmektedir.Bu çalışma şekli,seçilmiş olan mesleklerin,kendine mahsus olan karekteristik özelliklerinden,çalışma ilkelerinden,şartlarından dolayı kaynaklanmaktadır.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,797
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst