mass flowmetre

eengineer

Üye
Katılım
17 Haz 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Meraba arkadaşlar

Elimizde siemens sitrains mass flowmetre mc1 modeli bulunmaktadır.
Tankerden ürün alımı gerçekleştiriyoruz. Fakat flowmetrenin ölçtüğü değer 25900 gerçek değer 23450'dir. Yani kısacası bu flowmetre biraz hatalı ölçüyor.

Burdaki hatalar neler olabilir. Flowmetre gaz ve sıvı ölçer olduğundan içerisine hava da girebileceğinden kaynaklanıyor olabilir mi? öyle ise nasıl bir çözüm üretilebilir.

Bir diğer sorum ise tam olarak çalışma prensibi ve kurulum yapısı nedir?

Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar dilerim herkese.
 
Arkadaşım;
İlk olarak flowmeter'in yeri çok önemli,akış yerine yakın olması gerekli.Flowmeter akış kısmına çok uzaksa boru içerisinde ürün kalıyor olabilir.Ayrıca panel üzerindeki tuşları kullanarak;reset mode adlı parametrenin içerisine girip,zero adjust adlı parametreyi manuel yaptıktan sonra(sendeki auto'dur)zero adjust değerini yükseltip düşürerek ekranda görülen akış değerini arttırıp azaltabilirsin.
İyi çalışmalar
 
flowmeter ı yağ basan pompanın yakınında olması flowmetreye vibrasyondan dolayı zarar verir. Aynı zamanda pompa basmış olduğun ürünü havalı bir şekilde basıyor ise yine yanlış ölçme yapma imkanı var. bunlara dikatedrsen sorunu halledebilirsin.
 
Birde dirseklerden çapın 10 katı kadar valflerden 15 katı gibi bir uzaklıkta olmalıdır.Bazı montaj yönergelerine uyup uymadığına bakabilirsin
 

Fakat benim sorunum hatanın net olarak belli olmaması bu farklılık bazen de değişebiliyor. yani net bir fark olmuyor her zaman.
Birde acaba flowmetre yatay montajlanmış. dikey olması daha mı net ölçüm gerçekleştirir.
Teşekkürler iyi çalışmalar
 
Birde dirseklerden çapın 10 katı kadar valflerden 15 katı gibi bir uzaklıkta olmalıdır.Bazı montaj yönergelerine uyup uymadığına bakabilirsin

Canerland arkadaşım bu montaj yönergelerine ait bilgiler varsa elinde bunları mail atabilirmisin.
teşekkürler *****@gmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…