Mass Milli Akıllı Sayaç Sistemleri

Şimdi insanın aklına şuan kullanılan sayaçlar yersiz mi diye sormak geliyor:)
Kim üretiyor bunları?

Erhan hocam buradaki milliden kasıt tüm sayaç üreticilerinin artık aynı yazılımı (milli olan kısım bu olsa gerek) kullanması zorunlu olacak demek gibi birşey sanırım. Hani tüm telefon üreticileri bundan sonra şarj portunda type c kullanacak dendi ve apple nasıl lightning ten vazgeçmek zorunda kaldıysa sayaç üreticileride artık belli zorunluluklara uyacaklar anlamı çıkarıyorum ben.
Doğrusu her kavramı hızla tüketip içini bosaltiyor ve degersizlestiriyoruz.
Sayaçların nasıl olması gerektiği zaten değişmez kesinlikle üretim şartnamesinde yazili. Bunun dışında uretilenlerin kullanılmasına enerji tedarik firmalari izin vermez zaten.
Yeni bir şeyler eklemek-cikartmak isteniyorsa şartnameye yazilir ve biter. Bunun adı "milli" olmaz sanırım. 🙂

Milli lafı geçince,bilinizki içinde bir hinlik yatıyor.Mesela,kompanzasyon sınırları ! ,saatlik dikkate alınacak ?
Onu isteseler şimdi de yapamazlar mı fahri hocam? Sizde biliyorsunuz OSOS tan saatlik verileri okuyorlar. Tabi şuanda tüm abonelerde OSOS yok ama 2016 dan sonrada tüm abonelerde mass denen sayaç olmayacak.

Sayaç okuma bedelinden vazgemeyecekleri aşikar sanırım. Ama nereye sokuşturacaklar acep? 🙂

Doğrusu her kavramı hızla tüketip içini bosaltiyor ve degersizlestiriyoruz.
Sayaçların nasıl olması gerektiği zaten değişmez kesinlikle üretim şartnamesinde yazili. Bunun dışında uretilenlerin kullanılmasına enerji tedarik firmalari izin vermez zaten.
Yeni bir şeyler eklemek-cikartmak isteniyorsa şartnameye yazilir ve biter. Bunun adı "milli" olmaz sanırım. 🙂
Birşeyler üretmeye ve biz yaptık biz yaptık diye aleme bağırmaya o kadar açız o kadar açız ki. Bir araba yaptık. Şehir şehir gezdirdik hep beraber sevinelim diye. Yeni nesil gençlerin eziklik dedikleri malesef bu. At attır eşek eşek. Önüne milli koyunca süper oktanlı benzin koyulmuş araba gibi çekişi artmıyor.

Son düzenleme:
Hem SEPAŞ/SEDAŞ (elektrik), hem İSU (su) son faturalarımı kontrol ettiğimde bakım/okuma ücreti göremedim. Sanırım başka bir kalemle karıştırdım, özür!
Ustam ulusal tarifeye tabi olan abonelerin faturaları:
aktif tüketim bedeli, dağtım bedeli, btv ve kdv den ibaretttir. Kompanzasyon yapmakla zorunlu olanlara ise sınırları aşması halinde reaktif tüketim bedeli yansıtılır. Faturada dağıtım bedelini ayrı bir kalem halinde görmezsiniz aktif tüketim bedeline eklenir. Ayrıca görmek isterseniz EPDK nın sitesinden elektrik faturalarına esas tarife tablosundan görebilirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
130,304
Kullanıcılar
453,562
Son üye
Metin Özdemir

Yeni konular

Geri