max DC voltaj

foofbob

Üye
Katılım
2 Tem 2007
Mesajlar
88
Puanları
1
Yaş
40
3 fazlı doğrultucunun verebileceği maximum DC voltaj değerini fazlar arası voltajın kök 2 katı olarak biliyorum. Fakat bir sürücüde rastladım bunun çok üzeri değer verebiliyor. Bu nasıl mümkün oluyor. İnternetten araştırdım diyot yerine tristör kullanıp bunların farklı zamanlarda tetiklenmesinden bahsedilmiş, bu şekilde mi oluyor. Mümkün olan maksimum DC voltaj nedir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,

Dediğin gibi Dc bara voltajı girişin kök 2 katıdır.Tristörleri faz kontolü ile tam açtığın zaman yani diyot gibi tam ileten durumuna geçirdiğin zaman bu değerlere ulaşabilirsin.Yanlız sürücüler,indüksiyon cihazları gibi indüktif yükü olan inverterlarda dc bara gerilimi anahtarların off durumunda artar.Böyle bir durumda dc kondansatörler arızalanır.Bunu önlemek için dc kondansatör değerleri yüksek seçilir.Ölçme anında yüksek değerleri görmen böylece mümkündür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…