MCC Tasarım

cakir

Üye
Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak. otomasyonu yapılacak projelerde(iş merkezi , alışveriş merkezi, hastane gibi) otomasyon firmasının kontrol edeceği cihazların (motorlar) mcc kumanda ve güç şemalarını mcc imalatlarını yapacak pano ya da elektrik firmasına vermek zorunda mıdır? Böyle bir prosedür var mıdır?
 
Çakır arkadaşım öyle bir prosedür varmıdır ama bu projeler verilmez ise işi yapacak kişiler nasıl yapacaklar bilğileri olmadan motorun nasıl çalışacağını v.s. ayrıca bu projeleride işi yaptıran firma bile ister çünkü ilerde arıza olduğu zaman arızayı gidermek için.
 
Arızayı bulmak için tabiki gerekli,, benım burda bu konuyu açmamda ki sebep genel olarak nasıl yapıldığını anlayabilmek. Örneğin MCC panolarını imal edecek firma A firması ise otomasyon firması da B firması ise B firması mcc güç ve kumanda projelerini çizip A firmasına verecek, A firması da o projeleri uygulayacak, yanı mcc panosunu hazırlayacak.Burdaki asıl sorumluluk MCC projelerini tasarlayan otomasyon firmasında oluyor. Genelikle böyle midir yani ?
 
Ben bir taahhüt firmasında çalışıyorum. MCC panolarımızı başkasına yaptırıyoruz. Olay şöyle gelişiyor.

1- Müşteriden, sistemin tümüne ait değerleri, senaryoları ediniyorum
2- Bunlarla ilgili tek hat şemaları, tip şemalar olşturuyorum
3- Oluşturduklarımı MCC üreticisine gönderiyorum
4- İmalat projelerini çiziyor ve panoları üretiyor

MCC üretenin olayı çözümlemesini bekleyemezsiniz. Olayı siparişi veren çözmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,733
Mesajlar
920,075
Kullanıcılar
450,792
Son üye
oylesinebisey

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst