MDF tabakaya kesim işi için bilgi

A ?
 
BU PLYWOOD GO KART MI? :D suat neyin peşindesin :)
 
şimdi mobilya sektöründe, laminantlı ve laminantsız mdfler vardır. genel ebatları, 366x183 yada 210x280 dir. bu ebatlara uygun olarak bütün üretimler yapılır. piyasada, en yaygın kullanım 18mm ve 4mm'dir. istediğin bir mdf kesimciye, o ebatta kesim yaptırabilirsin. ben cnc'nin bütün çizimlerini yapıp, o şekilde cnc'de kestirmiş montajlamıştım. m2 fiyatını, hemen hemen aşağıdaki gibi çözebilirsin. plywood, zaman içinde nem ile birlikte dönme ve çalışma yapacaktır. o sebeple tavsiye etmiyorum ama, plywood çook sağlam bir malzeme.. araba bile yapan var. toleransın varsa kullanabilirsin. plywood tabaka fiyatı, 120x230 12mm 160 tl. hemde ithal huş ince katmanlı. 18mm'de 200 lira olsun. bir yüzü AA kalite, bir yüzü BB kalite. yani türkiyede bulabileceğiniz en kaliteli plywoodlardır. istersen üçüncü bir ürün daha var. oda, Pi Plak diye bir ürün. bir nevi, plastik plywood. hem mukavvemetli, hem de dönmez yanmaz çatlamaz patlamaz. tamamen plastik su yağ vs geçirmeyen bir malzemeymiş. daha önce görmedim ama, düşünülebilir. plaka fiyatı 250 tl civarı olmalı.

bu mdf kesim ücretleri: (temsili fiyat, hiç bir ilgim alakam yoktur.)
Ekran Resmi 2016-10-15 13.01.54.png


bu Pi Plak:
simplan-basecap.png

buda Pi Plak'ın specleri:
Ekran Resmi 2016-10-15 13.06.43.png
 
Bahsettigim abim kitap tarayici yapacak. Bunlar da onun cizimleri.

Ramer usta bu ebatlarda plywood icin fiyat bilgisi var mi sende? Kesim konusunda abiye yardimci olur musun? Tabi ucreti mukabilinde.
 
Bahsettigim abim kitap tarayici yapacak. Bunlar da onun cizimleri.

Ramer usta bu ebatlarda plywood icin fiyat bilgisi var mi sende? Kesim konusunda abiye yardimci olur musun? Tabi ucreti mukabilinde.

Kitap tarayıcı ise ham mdf yada tek yüz lamine mdf yeterli olur. Fiyat konusunu patronla bi konuşayım.
 
Ben bir kitap tarayıcı yapmıştım zamanında. Kitap çaprazken fotolamak gerekiyor. Bir de şu düzeltme yazılımları yoksa photoshopla filan tek tek düzeltme gerçekten zor iş...
 
@window_s ustam epey ölçü saymışında bu standartların hepsi piyasa da varmıdır. Benim yaygın 2 ölçü. Birisi 183x366 diğeri 210x820 :)

Neyse konuya gelecek olursak. Çizimin o şekilde dizilip verilmesi yanlış bence. Adam kaç mm lik freze kullanacak bilinmiyor. O yüzden 170x120 cm ölçüleri doğru ölçüler olmadığı kanaatindeyim. Fiyat olarak benim tahminim ennn azz 100 TL(Makinenin Günlük Parası)+ Malzeme parası olur. 183x366 MDF de 80-100 TL arasında olsa ki buda iyimser değerler. 200 TL den aşağı olmaz.

Çizime baktığımda 90 derece köşeler var. Buralar yuvarlak çıkar. Ve Bunu kesecek adamlarda genelde büyük çaplı frezeler olur ve o köşeler istenilen şekilde çıkmaz.

Probotsan ankara firması. kendi kesmiyorsa da müşterilerine yönlendirir.
Ne biliyim abü,,Fikir versin diye koydum oraya. Bakınız ben demürcü, binaenaleyh anladığımdan değil yani.
Ayrıyetten çiziklere katılıyorum.
 
Valla DXF çiziminden çıkan ölçüler böyle.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,076
Mesajlar
923,052
Kullanıcılar
451,365
Son üye
Said160

Yeni konular

Geri
Üst