Selman Bican
Üye
Stajımda meger testi yapmıştık ve araştırmalarım/anlatılanlar sonucu öğrendiğim bilgilerdir. Konuyu tam olarak öğrenmek için soruyorum.Bu bilgiler hangi kaynaktan ? Hangi ihtiyaç nedeniyle böyle bir bilgiye ihtiyaç duyuyorsunuz ?
Öncelikle paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Ancak tam olarak merak ettiğim şeylerin cevabını alamadım. Örneğin test sırasında sargılardan kapasitif akım geçmesinin sebebi nedir? Kondansatör etkisi nasıl oluşur? İzolasyon olsa bile %100 izolasyon olmadığı için devre tamamlanır ve bu yüzden çok yüksek bir direnç mi gözükür? Kafama takılan yerler bunlar.1000 katı lafı,eskidenberi söylenen genel ifadedir.Tatbikatı maalesef ifade etmiyor ! .Ekteki bilgilerde yanınızda bulunsun.Bu konu,çok su kaldıran konudur.
Öncelikle paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Ancak tam olarak merak ettiğim şeylerin cevabını alamadım. Örneğin test sırasında sargılardan kapasitif akım geçmesinin sebebi nedir? Kondansatör etkisi nasıl oluşur? İzolasyon olsa bile %100 izolasyon olmadığı için devre tamamlanır ve bu yüzden çok yüksek bir direnç mi gözükür? Kafama takılan yerler bunlar.
Bobin sargilarinin metal yigini kapasitorun bir levhasi, motor govdesi de kapasitorun diger levhasi gibi dusunulebilir. Bu durumda sargilar ile motor govdesinde kacak bir kapasitor olusur.Öncelikle paylaştığınız bilgiler için çok teşekkür ederim. Ancak tam olarak merak ettiğim şeylerin cevabını alamadım. Örneğin test sırasında sargılardan kapasitif akım geçmesinin sebebi nedir? Kondansatör etkisi nasıl oluşur? İzolasyon olsa bile %100 izolasyon olmadığı için devre tamamlanır ve bu yüzden çok yüksek bir direnç mi gözükür? Kafama takılan yerler bunlar.
1- Meger cihazının ölçdüğü değer tam olarak neyi ifade eder? Yani propların birini sargıya birini gövdeye bağladığımda bir Elektrik devresinin tamamlanmadığını düşünüp 0 değeri görmem gerekmez mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?