Genç kardeşim,benim kişisel ve gençlere tavsiyem şu:
Kendini zorla ve yaşın hazır gençken DGS ye gir ve başarmaya çalış,basit mantıkla bakarsan bir işe girecegin zaman lise mezunuysan aygari ücretle,2 yıllık mezunu isen çarpı iki,dört yıllık mezunu isen bir daha çarpı iki.Ve unutmaki gençken okuyacagın fazladan iki sene ömrün boyunca yüksek maaş almanı saglayacak.
Ha başaramadın olmadı,buda hayatın sonu degil,ben öyle ilkokul mezunu usta tanıyorumki benim diyen mühendisi cebinden çıkartır.Ama işverenler bu tarzda ustaya bile para vermekte cimri davranırlar.Önemli olan insanın kendisini geliştirmesi yapabileceginin veya olabileceginin en iyisi olması.Malum memlekette onlarca üniversite var ve hemem hemen herkezin bir diploması oldu.Bir şekilde kendini çogunluktan ayırabilmek için ilave özellikler katabilmen gerekiyor.
Araştırmacı bir kişiligin varsa bilgi artık her yerde.
Bugün Nasa nın iş ilanına bakarsan şu üniversite şu bölüm diye ilan vermiyor,senin yeteneklerini ölçüyor ve ona göre işe alıyor.Yani istersen ilkokul mezunu ol iyi bir C programcısı oldugunu gösterebilirsen bugun nasaya bile girersin.
İşin özü
GS yi zorla,ingilizce ögren,c,c++,solid de olabildigince iyi ol gerisi Allaha kalsın.Gençken bir iki yıllık süreler çok uzun süreler degil,unutmaki kazanacagın her yetenegin meyvesini ömürboyu yiyeceksin.