Memleketten Esnaf Manzaraları

daha öncede yazdım şimdide yazıyorum . yaptığın yanlış iş baba .. o cihazları kullanmıyacaksın onlar çok tehlikeli mutlaka exproof malzeme kullanmalısın .. yangın olmyacaksa yanar o malzeme yüünden. ha sen elektrik düğmesine basınca değilde malzeme algılayıp röle çektirince çıkan kıvılcım patlatır ...
Yanlış adama exproof ve patlama tarif ediyorsun bence servet hocam. Senin o bahsettiğin cihazlar ve sistemler ile ömrüm geçti.

Son düzenleme:
türkiye'nin önde gelen el ve ölçü aletleri satan kimi bayileriyle muhatap olmak zorunda kalıyorum. hatta bunlardan bazıları distributor veya ithalatçı. mağazalarına malı yığmışlar ama başına doğru düzgün iletişim kurabileceğin bi insan koymamışlar ne yazık ki. sattıkları ürün hakkındaki çok basit soruları bile yanıtlayamıyorlar. abartmıyorum yüzde sekseninden fazlası böyle.

bit pazarına panelvanıyla gelen bi hırdavatçıdan ara sıra alışveriş yapıyorum. aslan parçası sorduğum ürünün anasından danasına kadar şeceresini çıkarıp markalar arası fiyat, kalite ve performans karşılaştırması bile yapabiliyorken zatı muhteremlerden çok şey mi bekliyorum dersiniz.

en kıl olduğum beceriksizlikleri de güvenli bi paket ve kutulama yapmamaları, yapamamaları. kargo poşetine sığıyorsa at içine sen sağ ben selamet. sattıkları ürünün değer, hassasiyet ve önemi konusunda son derece vurdum duymazlar. bu olmamışlıkla piyasadaki varlıklarını nasıl devam ettirebiliyorlar gerçekten anlamıyorum.

bi zamanlar anadolu'da...

bi işporta tezgahının önünde duruyorum. sağımda ve solumda bi kaç seyirci daha var. elemanlardan biri sigara ağızlamış tezgah üzerindeki çakmaklarından birini alıp sigarasını yakacak... önümden hızlıca bi kol uzandı. adamı bileğinden yakaladı ve çakmağı aldı. satıcı hemen kendi çakmağını çıkardı ve ''burdan yak ağa'' dedi. bizimki, ''n'oldu ki gardaş'' dedi. satıcıda, ''ağam, sattığım çakmakla sigaranı yakıp işimin bereketini kaçırma'' dedi.

e biliyon neden alıyom
Yazsam kitap olur valla servet hocam. İştahın var mı o kadar yazmaya dersen hiç yok.
En kısasından söyleyim. Ex proof gaz ölçüm cihazı olmaz. Ölçüm cihazları kendinden emniyetli olur. Kendinden emniyetli cihazların da diğer cihazları anahtarlama kontağı ve özelliği yoktur. Ex proof cihazların da belirli gaz yoğunluğuna geldiğinde elektriğinin kesilmesi gerekir ya da tamamen temiz hava ortamında olması gerekir. Gaz yoğunluğundan bağımsız çalışabilen cihazlar sadece kendinden emniyetli cihazlardır. Yani senin bahsettiğin gibi bu cihazları tam güvenli hale getirebilmek için ölçüm kısmının mutfakta, anahtarlama kısmının temiz hava ortamında olması lazım vs vs vs...
Mutfakta bu kadar risk olduğunu düşünmüyorum. Onunda sebebini yazardım valla üşeniyorum. Üşengeçliğim bir ara geçerse yazarım.

Son düzenleme:
Yazsam kitap olur valla servet hocam. İştahın var mı o kadar yazmaya dersen hiç yok.
En kısasından söyleyim. Ex proof gaz ölçüm cihazı olmaz. Ölçüm cihazları kendinden emniyetli olur. Kendinden emniyetli cihazların da diğer cihazları anahtarlama kontağı ve özelliği yoktur. Ex proof cihazların da belirli gaz yoğunluğuna geldiğinde elektriğinin kesilmesi gerekir ya da tamamen temiz hava ortamında olması gerekir. Gaz yoğunluğundan bağımsız çalışabilen cihazlar sadece kendinden emniyetli cihazlardır. Yani senin bahsettiğin gibi bu cihazları tam güvenli hale getirebilmek için ölçüm kısmının mutfakta, anahtarlama kısmının temiz hava ortamında olması lazım vs vs vs...
Mutfakta bu kadar risk olduğunu düşünmüyorum. Onunda sebebini yazardım valla üşeniyorum. Üşengeçliğim bir ara geçerse yazarım.
ben yangıncı değilim baba. yangındanda anlamam. somalideyim şu an. özelden bir tel nosu attım bu adam yangın mühendisi. kaç tane doğal gaz patlamasına şAhit. onun yalancısıyım. benimde samimi arkadaşım. bende yangın dedektörü arıyordum. bana bunları anlattı. mutfağa acaip pahalu bişi taktım. bundan mütevellid paylaşma gereği duydum. hepsi o.

Memleketin en namlı mobilya markasından oda köşe oturma grubu sipariş ettik. İki ay sonra imalattan geldi. Baktık bir parçasında imalat hatası var. Koltuk yerine oturmuyor, aralık kalıyor üst kısmı. Mağaza ile konuşup durumu izah ettik. Komple değişimi kabul ettiler. Beklerken sorunlu takımlar da bende kaldı. İmalattan gelen yeni takımın bu sefer ilk takımdaki sorunlu parçası sağlam, diğer parçasının kumaşı yanlış dikilmiş. Montör elemanlar ya abi sendeki sağlam parça ile ikisini bir takım yapsak olmaz mı dediler. Artık bu işlerden çok sıkıldığım için kumaş tonlarında fark yoksa yapın dedim mecburen . İki bozuk takımdan bir sağlam takım çıkardılar. Yersen kurumsal firma . Yapılan hiçbir ürüne son kontrol yok herhalde.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,229
Son üye
abdullah.mungan

Yeni konular

Geri