merhaba ustalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım yeni taşındığım bir yerde elektrik problemi var elektrikçi değilim teknik terimleri bilmiyorum ama az çok elektrikten anlıyorum iki problem var birisini giderdim gibi diğerini beceremedim evi yeni aldım müteahhit e söyledim elektrikçi gönderecek ama bir türlü gelmedi bende kendim yapayım dedim birinci problem hol deki ampul yanmıyordu baktım elektrik yok düğmeye baktım ondada yok tabi bilmem kablolar nerden gelir nereden gider bir kaç buat a baktım birşey yok aklıma sigortaların olduğu yer geldi tüm sigortaları söktüm kutuyuda söktüm kabloları tek tek ayırdım kontrol ettim bir tane sayaçtan gelen kablo elektirk bir tanede nötr kabloları değdirerek hepsini buldum faz ve nötr leri hol deki aydınlatmanın iki kablosuda nötr e bağlanmış yani herhangi bir buattan gelmiyor sigortanın altında olduğu için sanırım direk oradan vermiş elktrikçi tekini sayaçtan gelen kabloya taktım sorun yok yanıyor ama doğrumu yaptım sormak istedim birde merdiven otomatiği var her kattaki normal bizim kapının önündeki anormal aydınlatmalar normalken sonradan sensörlüye çevrilmiş bizim kapının önündeki hariç taşındığımızda normal duy takılı idi ampul taktım bizim sigorta attı sensörlü aldım ama daha ampul takmadan nötr ü bağlayınca bizim sigorta atıyor elektrik bizden mi gidiyor diye baktım değil merdiven boşluğunda iki buat var birinde aydınlatmanın faz ı var diğerinde nötr ü ölçme filan yapmadım kabloları çekince hareket etmesinden anladım
lakin ampul takınca bizim sigorta atıyor kendi anahtarı takılı bile değil sensörlüye zaten gerekmiyor anahtar takıncada bu sefer merdiven otomatiğinin sigortası atıyor nasıl bir hata yapılmış nasıl çözerim acaba