Merkezkaç anahtarı

kenan_37

Üye
merhaba arkadaşlar monefaze çalışan yardımcı sargılı çift kondansatörlü motorlarda merkezkaç anahtarının görevi nedir

merkezkaç anahtarının arızalı olmasından dolayı motor kalkış yapmazmı
merkezkaç anahtarının arızalı olduğunu nasıl anlarız

Son düzenleme:
Evet, olabilir.Çınlama zorlanma titreme yaparken dikkatlice milini dönmesine (elle veya bir cisimle } yardim edip dönerse motorun yardımcı sargisinda problem vardır. Ancak bu problem yard.sargı yanmış (kopmuş), kondansatör kopmuş bozulmuş olma ihtimali merkezkaca gore çok çok fazladır. Enerji vermeden motorun milini hızlıca dondurun merkezkacin tik tik açılıp kapanma sesini duyabilirsiniz .

Çınlama *vinlam
merkezkaç i sordun en basta merkezkaç anahtar olduğundan emin misin ? Her motorda olmak zorunda değil.

trifaze motorların iki faza kaldığında çıkardığı ses gibi ses geliyor.motorun pervanesinden dönüş yönünün tersine biraz çevirip mili rahatlatınca birdefaya mahsus çalışıyor.sonrası yok
sanki yardımcı sargıyı devreye alamıyor
bizim motorda var.motorun arka papağını söktüm.elimle hareket ettirdim hareket etmiyor.yaylarından bazıları kırılmış.biraz esnetip yerine taktım bir iki defa çalıştı sonra yine çalışmadı
bu anahtarı tamir edebilirmiyim

Son düzenleme:
Tamir edebilidigin gibi hazırda satılır.Yataklarda sürtünme olmasin

yazdıklarınızı göremiyorum
manyetik rölelerinde kullanıldığını duymuştum
motor çalışırken sürtünme sesi gibi sesler gelmiyor
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.yardımcı sargısı devreye giremeyen motora enerji uygulandığında yük altında çalışan motorun sargıları yanarmı

Forum istatistikleri

Konular
130,123
Kullanıcılar
453,199
Son üye
matrix43

Yeni konular

Geri