ay elk 35\09
Üye
selam arkadaşlar sizin dediğiniz gibi eğitim çok kalitesiz yanımda çalışan stajyer arkadaş daha kontaktörü tanımıyor kumanda devressi diye bi şeyden haberi yokbiraz araştırdımda bizim zamanımızda gördümüz derslerin çoğu yok işi elektroniğe dökmüşler buna bakarsak çocuğun kontaktörü tanımaması doğal eeeeee nerde elektrikçilik bi işin teoriğini bilmeden uygulamasını nasıl yapacaksın plançete üzerinde 1 lamba 1 zil tesisatı yaptırıp öğrenciyi mezun edersen ne olacak adaam yaptığı mesleğin öneminin bilincinde deil bedvaya iş de yapacak 15 liraya direğe de çıkıcak iki kabloyu birbirine bağladımı kendini elektrikçi sanacak bi örnek vereyim işyerimin bulunduğu semtte arkadaş teknik lise mezunu 150m2 daireyi iki linyeyle bitiriyor abone alacak tedaş bizde kaydın yok yapamazsın deyip geri gönderiyor bana geldi takip ücretini vereyim yaparmısın abi diye reddettim ama çok samimi arkadaşımı devreye soktular kıramadım binaya ön keşif için gittim durum içler acısı neyse muayeneyi yaptırdım abone yapıldı linyeleri güçlendirmezsen branşman kablosunu bağlatmam dedim müşterisiyle papaz oldular adam ben evimi kırdırmam diyor ben niye böyle olması gerektiğini anlatınca ikna oldu ama ben 5 kuruş para vermemyapsın deyince olan oldu adam zaten tesisat +montaj işçiliğini 170liraya almış yaptığı işin ikikat parası cebinden çıktı bizdeki insanlar da bu zihniyet olduktan sonra ne diyim dicek bişeyde bulamıyorum deiğim arkadaş şu an benim yanımda çalışıyor meslekte o kadar zayıf ki, tecrübe demiyorum o kadar bilgisiz ki anlatamam ama adam teknik lise mezunu diploması var.
bilmediğin bi işi yapmaya kalkışma
bilmediğin bi işi yapmaya kalkışma