İşveren olarak mantık, standart dışı bir iş yapamıyorsan standart insanlardan farkın yok demektir. Yerin kolaylıkla doldurulabiliyorsa piyasa şartlarına uymak zorundasın yani ederi kadar.
Bakın ben mesajımda ne dedim:
Sizin teknik kabiliyetinizi o işyerine neler verebildiğinizi ya da konumunuzu elbette ben bilemem. Ama işvereniniz sizin yerinizi doldurabiliyorsa bu durumda şartlara ayak uydurmak durumundasınız.
Affınıza sığınarak belirtiyorum ki vardiya teslim alacak ya da yönlendirebilecek bir çok adam bulursun piyasada. Ama sen gittiğinde o fabrikanın yürümemesi çok farklı bir şey.
Piyasa şartlarının içler acısı olduğuna kesinlikle katılıyorum. Bu gün bir garson bile (Kesinlikle küçümsemek anlamında değil çok saygım var onlara) 1200 lira maaş alırken teknik bir insanın ya da diğer deyimle sorumluluk verilen insanın 1300 lira alması çok komik. Ama komik olması yine de bu mantaliteyi değiştirmiyor. Ben hiç bir şey bilmeyen bir mühendisin 7000TL aldığını da gördüm.
Mühendis çekiç tutmasını en iyi bilen ama onu en iyi yaptırandır. Okuduğu okulun benim için hiç bir önemi yok. Ben sahadaki çekicin nasıl çalışacağına bakarım der işveren. Öyle de olmalıdır zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?