metal halide arızası

torapans

Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar,bana yardımcı olun lütfen,bir gözlükçü dükkanında 150 watt metal halide var 5 tane iki tanesi bir ışık bantında ikisi diğerinde ,bir taneside ayrı bi yerde öyle ilginç bir arıza var ki şaştım,hepsini açıyorum yanıyor aradan kısa bir süre geçtikten sonra iki tane aynı hattan beslenenlerden bir tanesi sönüyor yarım saat kadar sonra o sönen yanmaya başlıyor tam o ateşleyince diğer hattaki iki taneden biri sönüyor,hemen aklıma gerilim düşüyor diye geldi,daha önce hiç sorunsuz yanan bu lambalar şimdi niye böyle yapıyor,iki hattın birbiri ile alakası yokken neden o yanmaya başlayınca diğer hattaki sönüyor????
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bazı firmalar,kendi ampulleri ile kendi balast ve diğer takımlarının kullanılmasını şart koşuyor.Balast
ve ampullerin uyumunu kontrol etmenizde fayda var.Problem olmayanla diğerlerini mukayese ederse-
niz iyi olur.
 
bağlantılarda gevşeklik var....o kadar basit
 
metal halidelerde ampulün geçtiği kontak oksitleniyor.bazen bu tür hatalar oluyor.tavsiyem kontaklardaki oksidi birkaç ayda bir kazımandır.Kullandığım en bela aydınlatma gereci diyebilirim.Tabii diğer tavsiyeleri gözardı da etme.
 
hatların birbiriyle alakası 2 hattında aynı faz üzerinde olması diye düşünüyorum senin sorunun gevşeklikden olan bir sorun bence o yönde bir araştırma yap.
 
Benzer problemi Gebzede büyük bir fabrikada yaşadım, 250W civa buharlı lambalarda yaşadım bir grup sönünce diğer grup ateşliyordu. Nötr-toprak gerilimini ölçtüm 100-110V gibi bir değer okudum,hemen nötrün kopuk yada gevşek olduğu ihtimali geldi aklıma panoya geçtim ordada aynı değerler panoyu iyice kontrol ettim nötrün çok gevşemiş olduğunu gördük nötr klemensini iyice sıktık sorun çözüldü bir dahada problem çıkmadı. Nötr olmadığı(çok gevşek olduğu) için yükler kendi arasında yıldız bağlantı pozisyonunda çalışmış faz-nötr gerilimleri aşırı dengesiz bir faz-nötr gerilimi çok düşüyor lambalar sönüyor yük dağılımı değiştiğinden faz gerilimleri değişiyor diğer grup yanıyor. Sana tavsiyem nötr hattını komple kontrol et. Saygılarımla...
 
bencede gevşeklik ön planda ama ama yinede armatürleri yerinden sök bi bak test amaçlı bi çalıştır hepsinin aynı anda çalıştığını test ettiğin yerde gör baktın olmdı gine sorun var demekki problem devrede deilmiş artörlerdeymiş çok zahmetli iş ancak çözüm bu
 
balans adidir pelsan balans al philips ampul sorun kalkar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,755
Mesajlar
920,212
Kullanıcılar
450,822
Son üye
seferarican

Yeni konular

Geri
Üst