Micro Code Studio Plus 18f452 derleme hatası

F.T.

Paylaşımcı üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
892
Puanları
146
Yaş
54
Micro Code Studio Plus 16 serisi normal olmasına rağmen 18f452 işlemcisinde derleme hatası veriyor (The Microchip assembler (MPASM) only allows up to 62 characters to be used for path and filename. Current length is 68 characters.)
bunu düzeltmek için ne yapmak gerekiyor.
 
Dosya adı 62 karakterden az olsun.
Documan and setting bile yeterince uzatır.
C:\ xxx altındaki dosyalara çalışmanı kaydet.
Pc adında uzun olmasın ve TR karakter içermesin...

Şu da olabilir Compiler option/use mpasm seçeneği bazı hallerde olayı çözer.
 
Son düzenleme:
arkadaşım teşekkürler c: altına attım dosyayı .(null) FATAL ERROR Line 0: Argument Stack overflow.bu hatayı vermeye başladı.ayrıca Warning[230] c:\pbp\18f452.inc 20 : __CONFIG has been deprecated for PIC18 devices. Use directive CONFIG.
gibi bir hata oluşuyor.
 
Son düzenleme:
config arları yapman gerekiyomuş ama ben bulamadım nasıl yapıldığını.bilen varsa anlatır mı lütfen
 
Kodların ergenekonla bir ilişkisi yoksa # # code tag ları arasında buraya koyarsın bakarız derleniyormu derlenmiyormu ?
Birisi sana bu şekilde sorsa ne derdin ?
 
config arları yapman gerekiyomuş ama ben bulamadım nasıl yapıldığını.bilen varsa anlatır mı lütfen

PBP klasöründe ilgili pic in .inc dosyası olur onun içerisinde olanlar kullanılabilenlerdir.
O ayarların ne işe yaradığı ise ilgili pdf den bulunur.Maalesef ingilizce , bir elektronik/elektrikci için olmazsa olmazdır.84-628-877 TR pdf bulunabiliyor ama gerisi pek yok.
452 ile ilgili bir miktar TR açıklama olan bir dosyam vardı ama malesef adını hatırlayamadım , bir hayli aradım ama bulamadım bulursam eklerim inşaAllah.

Örnek , 452 nin inc dosyası :

Kod:
        LIST
        LIST p = 18F452, r = dec, w = -311, w = -230, f = inhx32
        INCLUDE "P18F452.INC"   ; MPASM  Header
        __CONFIG    _CONFIG1H, _OSCS_OFF_1H & _XT_OSC_1H
        __CONFIG    _CONFIG2H, _WDT_ON_2H & _WDTPS_128_2H
        __CONFIG    _CONFIG4L, _LVP_OFF_4L
        NOLIST
 
Elimde İsmini vermek istemiyorum bir firmaya ait pic programlayıcım vardı hani şu trene benzer programlayıcı. işlemci ile ft232 entegresi bir kartta diğer zif soketi icsp ile başka bir karta bağlanabilir şekilde bir pic programlayıcı işte

Programı yazıyorum pic basicde derlemede devamda config hataları veriyordu ne yaptıysam bu hatalardan kurtulamadım.

Neyse sonunda nasılsa derleme yapıyo configi de kendim programlayıcıdan yaparım dedim programlamaya çalıştım pic18f452 yi ama yine config yüklenemedi hatası almaya başladım...

Sonuç olarak proton basic e geçtim 18F serisi işlemcilerin birçoğunu derlemekte süper hani örnek vermek gerekirse 18F452,18F4550,12F675 gibi ve programın kendi içerisinde her işlemci için configlerinin ayarlarını yapabileceğiniz süper komutlar var daha önceki sayfalarda sitede açıklamalarını yapmıştım çok kolay ve çok işlevli şekilde config ayarları yapılabiliyor.

Daha sonraki aşamada ise proton basic ile sorunsuz bir şekilde derlediğim programımı yine yukarıda anlattığım programlayıcı ile yüklemeye çalıştım fakat yine configler yüklenemedi hatası vermeye başladı.Bende köklü çözüm olarak programlayıcımı da değiştirdim şimdi ise 18F serisi picleri çok rahat ve config hataları bilmem şu bu ile uğraşmadan rahat bir şekilde programlayıp sonuca ulaşabiliyorum.

Çözümü en kolay bulacağınız önerim proton basic programını kullanmanızdır bütün herşey ama herşey aynı denecek kadar yakın.

Hangi programlayıcıyı kullandığımı merak eden arkadaşlar olursa özelden yazarlarsa programlayıcımı sipariş ettiğim siteyi de bildirebilirim

Arkadaşlar en azından denemenizde fayda var diyor ve proton basic programının linkini şööyle bi kenara iliştiriyorum Belki sizde memnun kalırsınız.

https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/N6tqAi8DEGGVd6wuEQM2XrCHPyRcP0
Proton___proteus_setup.rar

Son olarakta proton basic ile ilgili 18F serisinin birkaç versiyonu için config örnekleri ve program örneklerini daha önceden yazdığım bir sayfanın linkini vermek istiyorum ilgilenen arkadaşlar tekrar söylüyorum bir defa incelemenizde fayda illa ki olacaktır

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/proton-basic-için-fuse-generator-programı.8517/

Açılan sayfada has_artvin_li kullanıcısının yani benim yazdığım mesajı okumanızı tavsiye ederim..
 
Esselâmû aleyküm

Pic 18 serisini derlemeniz için mpasm programına ihtiyacınız var,bu programı derleyicinin içine atıp ekte gönderdiğim videodaki gibi ayarlarını yaparsanız 18 serisini derleyebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • pic18.rar
    1.5 MB · Görüntüleme: 119
bu rar dosyasının şifresini bilen var mı ?
has artvin li arkadaşım, şifre nedir ?

teşekkürler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…