Elimde İsmini vermek istemiyorum bir firmaya ait pic programlayıcım vardı hani şu trene benzer programlayıcı. işlemci ile ft232 entegresi bir kartta diğer zif soketi icsp ile başka bir karta bağlanabilir şekilde bir pic programlayıcı işte
Programı yazıyorum pic basicde derlemede devamda config hataları veriyordu ne yaptıysam bu hatalardan kurtulamadım.
Neyse sonunda nasılsa derleme yapıyo configi de kendim programlayıcıdan yaparım dedim programlamaya çalıştım pic18f452 yi ama yine config yüklenemedi hatası almaya başladım...
Sonuç olarak proton basic e geçtim 18F serisi işlemcilerin birçoğunu derlemekte süper hani örnek vermek gerekirse 18F452,18F4550,12F675 gibi ve programın kendi içerisinde her işlemci için configlerinin ayarlarını yapabileceğiniz süper komutlar var daha önceki sayfalarda sitede açıklamalarını yapmıştım çok kolay ve çok işlevli şekilde config ayarları yapılabiliyor.
Daha sonraki aşamada ise proton basic ile sorunsuz bir şekilde derlediğim programımı yine yukarıda anlattığım programlayıcı ile yüklemeye çalıştım fakat yine configler yüklenemedi hatası vermeye başladı.Bende köklü çözüm olarak programlayıcımı da değiştirdim şimdi ise 18F serisi picleri çok rahat ve config hataları bilmem şu bu ile uğraşmadan rahat bir şekilde programlayıp sonuca ulaşabiliyorum.
Çözümü en kolay bulacağınız önerim proton basic programını kullanmanızdır bütün herşey ama herşey aynı denecek kadar yakın.
Hangi programlayıcıyı kullandığımı merak eden arkadaşlar olursa özelden yazarlarsa programlayıcımı sipariş ettiğim siteyi de bildirebilirim
Arkadaşlar en azından denemenizde fayda var diyor ve proton basic programının linkini şööyle bi kenara iliştiriyorum Belki sizde memnun kalırsınız.
https://www.kontrolkalemi.net/drive/s/N6tqAi8DEGGVd6wuEQM2XrCHPyRcP0
Proton___proteus_setup.rar
Son olarakta proton basic ile ilgili 18F serisinin birkaç versiyonu için config örnekleri ve program örneklerini daha önceden yazdığım bir sayfanın linkini vermek istiyorum ilgilenen arkadaşlar tekrar söylüyorum bir defa incelemenizde fayda illa ki olacaktır
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/proton-basic-için-fuse-generator-programı.8517/
Açılan sayfada has_artvin_li kullanıcısının yani benim yazdığım mesajı okumanızı tavsiye ederim..