Mikrodalganın trafosu ark yaptı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yukyoa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yukyoa

Üye
Pensampermetre ile akımı ölçebilmek için kabloları açık bir uzatma priz yaptım. Onunla mikrodalgayı boşta çalıştırırken bir anda içindeki yüksek gerilim trafosu toprağa şase yaptı. Bildiğiniz ark sesleri, ışık ve biraz koku geldi hemen kapattım. Boşta çalıştırdığım için yani içinde bir şey olmadığı için mi yaptı acaba? Sizce neden böyle yaptı?

Hocam mikrodalga daha yeni? Ve nasıl boştamıydı? İçini hiç açmadım ki yeni makinanın içini neden açayım? Durup dururken oldu.

Hocam bu zamana kadar hiç bir arıza çıkarmayan mikrodalga neden bir anda böyle yaptı?

Hocam bu zamana kadar hiç bir arıza çıkarmayan mikrodalga neden bir anda böyle yaptı?

İçini açıp hasarı görmeden ancak tahminde bulunabiliriz. Yüksek gerilim çıkış kablosu bir yere dokunmuş dışındaki izolasyon erimiş ve şaseye atlama yapıyor olabilir.

Hocam peki eğer trafodan ise şöyle bir sorum var: MOT trafolarının yüksek gerilim çıkışında sigorta bulunmuyor mu? Eğer o şase yapsaydı sigorta anında atıp, ben kapatmadan ark kesilirdi.

Evet sigorta var.

İşte açıp kontrol ve ölçüm yapmadan ne olduğunu bilmek zor.

Ölçüm için yaptığınız kablo belki faz nötr ve toprak uçlarını karıştırdınız bundan dolayı cihazda arıza oluştu.

Fırının içinde ark yapmışsa, magnetron perdesindeki yağların yanmasından kaynaklanır. Benim de başıma gelmişti. Perde çok kirli ise değiştirilebiliyor. Ya da söküp temizleyip kuruttuktan sonra yerine takılmalı.

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,322
Son üye
1MΩyasin

Yeni konular

Geri