bu arada arabaya bağlı plastik bir kutu yaptım sıvıyı mümkün olduğunca az temas ettirmeye çalışacağım tezgaha.
bu sıralar çok fırsatım olmuyor çalışmaya ama plastik kapak koyuyorum bazen altına, talaş bu zamana kadar yakıp eritmedi, birde benim yapmayı düşündüğüm sistemi yaparsan sıvı zaten epeyi soğutmuş olacaktı talaşı ama şuan ki sorun sıvı tankı olarak kullandığım damacananın içine dönüş sıvısını süzmesi için küçük bir plastik bidon yerleştirdim onun içinede talaşı filtre etmesi için sünger ve bulaşık teli ile bir düzenek yaptım tabi bunları sıcak silikonla yapıştırmıştım soğutma sıvısı silikonlar bıraktırdı. tekrar fırsatım olursa düzeneği değiştirip deneyeceğim bağlantı içinde silikon değil plastik kelepçe falan olabiilirbelki.sanırım sıcak talaşa plastikten daha dayanıklıdır
Mini torna arabasının iyileştirilmesi. Özellikle kesme işleri için arabanın rijit olması gerekliliğinden bahsedilmiş. Videyoda gözükmese de önce pirinç (eğer pirinç/bronz adlarını karıştırmadıysa, çünkü çıkardığı eski kilitleme parçası da bana bronz gibi geldi) sıkıştırma plakaları kullanmış daha sonra plakaları çelikten imal etmiş. Çelik kullanmasının nedenini ise pirincin kısa sürede aşınması ve sürekli ayar gerektirmesi olarak açıklamış. Eğer gerçekten pirinç kullandıysa, aşağıdaki mesajda @KAYSERİ'nin belirttiği gibi pirinç yerine bronz malzeme kullanması daha uygun olurdu;
Videyonun sonunda koruma amaçlı kullanılan polikarbonat levhayı görebilirsiniz. Şeffaf olması daha kullanışlı olabilir, sanırım sıcak talaşa plastikten daha dayanıklıdır. Benzer amaçla, daha çok düz veya sadece kenarları kıvrılmış ince metal levha kullanılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?