HIRR HARR GIRRBulunduğum bölgede elektrik kesilmesi nedeni ile bu çalışma yarına kaldı hocam
Az önce geldi ama artık benim için geç oldu yarın devam.HIRR HARR GIRR
Neyse yarın devam.
Ton kontrol trimpotları oransal olarak yaklaşık şase ile canlı uçlar arası 40k ohm kadar olmalıdır.Ton kontrol devresinde trimpot ayarlarını yapmamıştık.ortalarda duruyor.Ama bunları nasıl ve hangi değerde eşitlemeliyiz?
Teknik olarak incelemeden kesin karar verilemez. Çünkü benim ton kontrol turnover frekansları daha yüksek frekanslardadır. Dolayısı ile müzik eserinde bulunmayan veya az seviyedeki 15kHz veya üzeri frekanslar söz konusu ise technics amplinin 4 ila 10kHz ler arası frekans bölgesi seni aldatıyor olabilir.Hocam Technics ampli ve modifiye ampli de kulaklık ile CD player de çaldığım müziği test ettim.
CD player modifiye amplinin bilgisayara line in giriş seviyesini 28 (-3dB ) ayarladığımız için Technics ampli de Cd çalmasına göre ses zayıf kalıyor.Technics de tizler daha şıkır şıkır ve parlak.
Ben line girişini 100 yapınca dinlemede duyum daha iyi oldu ama bu sefer de cd player boşta olunca ADOBE de gürültü yükseldi.
Bence bunun etkisi de vardır hocam.Cd playerı direk ampliye girmekle PC üzerinden girmek de yanıltıyor olabilir.Test amacıyla kullanılan PC line çıkış ve giriş seviyeleri kalibre edilmiş değildir. Dolayısı ile bu PC nin hat çıkış seviyesi veya hat giriş seviyesi bilinçsizce düşürülmüş olabilir.
Bu sebeple technics ampliye doğrudan bağlanan CD seviyesi 0db yani olduğu gibi gireceğinden technicste CD dinlemesi daha yüksek olabilecektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?