Öncelikle..Ampli açık ve potlar kapalı line in e giden sw de kapalı durum şu(RESİM 1)
SW ye bastığım zaman 40 ila 70dB arası -84dB ye yükseliyor.(RESİM 2)
Bas pot sonda Ana ses sonda -74- 72 dB lerde (RESİM 3)
Bas tiz ve ana ses potları sonda
-74 -72 dB arasında(RESİM 4)
Ses potu sonda iken tiz potunu açarken PPM -75dB den -54dB kadar bir dalgalanıp pot sona geldiğinde -75dB ye düşüyor.
Ancak bas potunda böyle bir durum olmuyor.
yeni kablonun ampli kapalıyken pc ye takılı hali (RESİM 5)
Benim yaptığım blendajlı kablonun ampli kapalı iken Pc ye takılı hali (RESİM 6)
Bu dediğinizi yaptım ayrıca tiz potunu da değiştirdim.Bu ani saliselik PPM deki artış ve düşüşler düzelmedi.Bunu engellemek benim imkanlarımla çok zor olsa gerek.Zaten bir sorun da çıkarmıyor.Şu andaki durumu ilk hali gibi.Ton kontrolün trimpotlarına bağlı ground (şase) hattı alümünyum şaseden yalıtılır. Ton kontrole giren ve input boarddan gelen kablonun ŞASE uçları ton kontrol girişindeki konnectöre bağlanır.
Şipirdek..Arka girişlere 50R ve 10K jakları taktım.1. Girişe CD player taktım ve pause de bıraktım.Ana ses potu kapalı iken PPM -72dB pot sonda iken -68dB
Bu sırada TECHNİCHS amplinin ses potu yarıya doğru ve modifiye ampli ses potu sonda -68dB civarında iken (ton kontrolde bas ve tiz sonda) kulaklıkta hiç bir fısıltı tıslama gibi sesler yok.
İade şansın varsa ve masraf etmeyeceksen iade et.Teşekkürler hocam. Benim bu aldığım kabloları iade etme şansım var.Acaba iade edeyim mi?Yoksa kullanılabilir mi?Bu aldığım 2 kabloyu da taktığımda oluşan -40 ila -70dB arasında ki gürültü neden vardır?Benim 2 ayrı blendajlı ses kablosundan yapmış olduğum kabloda bile böyle bir şey yok.Öneriniz ne olur?
Tamam iade edeyim yarın son günmüşİade şansın varsa ve masraf etmeyeceksen iade et.
Çünkü adi bir kablo bile o kablodan iyi ise o kablo dandiriktir.
Belki başka amaçlar için kullanabilirsin ama böyle bir sistemde öyle bozuk bir kablolama gürültüye etki ediyorsa hemen anlaşılacaktır.
Benzer kablodan ben de almış ve benim amplime takmıştım.Tamam iade edeyim yarın son günmüş
STK 4221 ampli devresi monitör kartın önünde olacağı için (soğutucu ile birlikte) Ya STK devresinin altından en kısa şekilde ya da üzerinden gidecek diye düşünüyorum.Ama devre yapılmadan kablo ölçüsünü belirlemek zor gibi hocam.Sizce nereden gitmeli?@sasen1
Önemli bir ayrıntıyı unutmuşum.
Monitör kartından ton kontrole giden kablo oldukça önemlidir.
Senin sistemde bu kablo oldukça uzun yapılmak zorundadır. Bu sebeple gürültü faktörüne etkisi de büyüktür.
Bu kablo ile ilgili tüm detayları inceleyelim.
Kablonun cinsi kalitesi örgüsü.
Kablonun gittiği yerler. Nasıl ve nerelerden gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?