STK devresi kendi kazancı kadar bu değerleri artıracaktır.Hocam STK 4221 ampli çıkış katını yaptığımızda bu değerleri koruyabilecek miyiz?Yoksa değerlerde bir yükselme olacak mı?
Evet ben de bu sorumdan vaz geçtiğimi belirten bir cevap yazmıştım ama o sırada forum çökünce çıkmamış.Technics'in ton kontrolü devredeyken olan ölçümlerle bizim modifiye amplimizin ön devrelerinin ölçümü arasında bariz bir şekilde görülen gürültü farkı var.Böyle olmaz.
Bu ödev dışı bir çalışmaydı hocam.KÖTEK
Technics zaten belli. Bizim alt sınıf cihazlarla işimiz yok.
Benim sana verdiğim ödev kötü kablolama ile iyi kablolama arasındaki farklardır.
Technics amplinin farkı sadece gürültü faktörü ile değil, band genişliği distorsiyon ve frekans karakteristiği gibi kriterlerle de ilgilidir.
Technics amplinin band genişliği çok dar olduğu için onu kaale bile almıyoruz.
Birkaç gündür şurada gördüğüm bir sorunu araştırıyorum.İlk önce bütün potlar kapalı iken ölçüm yaptım.Sonra Ana ses potunu sona getirdim öyle ölçtüm.Daha sonra sıra ile bas potunu sona getirdim ardından tiz potunu sona getirdim.Bu ölçümleri kaydettim.
Yamyam hocam burada lale jakların şasesini ayırmak çok zor.Birkaç gündür şurada gördüğüm bir sorunu araştırıyorum.
ÖNEMLİ TEKNİK BİLGİ:
Ölçümlerde volüme potu min iken ölçülen gürültü -75 lerde iken, volüme max açıkken gürültü seviyesi -78db lere düşmektedir.
Normal koşullarda volüme max açılınca gürültü seviyesinin az da olsa artması gerekmezmiydi
Devrelerimiz bir çeşit NB (Noise Blanker) mi yapıyor acaba diye gudurup kaşınsam da böyle bir şey mümkün değildir.
Bu anormalliği çözmek için, kafamda birkaç böcük dolaştırdıktan sonra, sebebini buldum
Bu anormalliğin tek sebebi GROUND LOOP (Şase döngüsü) olarak teknikte yer almıştır. Bunun nereden kaynaklandığını araştırırken sonunda sebebini buldum.
Sistemimizin şaselenmesi INPUT board PRE STATE GROUND olarak yapılmıştır. Bu şaselememiz temel olarak sistem sıfır noktasına (Metal şase üzerinden) irtibatlıdır.
İşte burada ölçüm için kullanılan ve PC line in'e giden hattımız doğrudan POWER STATE GROUND olmaktadır. Yani güç katı şaselemesidir.
Bu olayın tek çözümü ise power GND ile PRE GND u ayırmaktır.
DOLAYISI İLE:
Ölçüm için PC ye irtibatladığımız LALE jakların şaselerini bağımsız olarak ana besleme şasesine irtibatlayabilirsek sorun ortadan kalkacak, tüm devrelerimizin gürültü faktörünü bir kabloya göre sağlıklı olarak ölçebilece
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?