Aslında çok golayYamyam hocam burada lale jakların şasesini ayırmak çok zor.
Anladığımı anlatayım bakalım anlamış mıyım?Bizim devreler üzerinden anlatırsam ;Loudness devresinde yükseltilmiş akımların gnd sinde de gürültü artıyor.Ama bizim input devremizdeki konnektörlerde yükseltilmiş bir sinyal söz konusu olmadığı için bu sinyal gnd sinde düşük gürültü var veya yok.Biz loudness devresi çıkışından yükseltilmiş sinyali input devresine girdiğimizde yüksek akımlar input gnd yi etkiliyor ve biz bu gürültüyü de PC in girişine kablo ile taşıyarak ölçüm yaptığımızda yüksek akımınların bozduğu sinyallerdeki gürültüyü ADOBE de görmüş oluyoruz.
Loudness devresi ve ton gontrol hatta L/N input state devreleri birer yükselteçtir.Anladığımı anlatayım bakalım anlamış mıyım?Bizim devreler üzerinden anlatırsam ;Loudness devresinde yükseltilmiş akımların gnd sinde de gürültü artıyor.Ama bizim input devremizdeki konnektörlerde yükseltilmiş bir sinyal söz konusu olmadığı için bu sinyal gnd sinde düşük gürültü var veya yok.Biz loudness devresi çıkışından yükseltilmiş sinyali input devresine girdiğimizde yüksek akımlar input gnd yi etkiliyor ve biz bu gürültüyü de PC in girişine kablo ile taşıyarak ölçüm yaptığımızda yüksek akımınların bozduğu sinyallerdeki gürültüyü ADOBE de görmüş oluyoruz.Anlayabilmiş miyim hocam?
Teşekkür ederim anladım hocam.Ben loudness çıkışı için headerlı kablo yaprarak PC ye girerim.Ona göre tekrar ölçüm yaparız.Loudness devresi ve ton gontrol hatta L/N input state devreleri birer yükselteçtir.
Bir yükseltecin girişi ile çıkışı birbirlerine etki ederse gnd loop oluşur.
(Bu olayı mikrofonlu bir sistemdeki hoparlörden çıkan sesin mikrofonu etkileyip akroşman olması gibi düşünebiliriz)
Şaseden akan akımlar düşük akımlı (SLIENT) şaseden de akıyorsa en kısa yol olarak burayı tercih edeceğinden sessiz şasedeki sinyalleri bozacaktır.
Eski sistemde bizim pre-state groundumuz giriş için tahsis edilmişlerdir. Yani tüm lale jaklar giriş olarak tanzim edilmişlerdir.
Halbuki bu girişlere biz ampli çıkış akımlarını da veriyoruz.
Ölçüm için tahsis ettiğimiz harici iki adet lale jakın şaseleri ile input gnd ile birleşmektedir.
Bu test amplimizin karakteristiğini değiştirmeyecektir.Teşekkür ederim anladım hocam.Ben loudness çıkışı için headerlı kablo yaprarak PC ye girerim.Ona göre tekrar ölçüm yaparız.
Bu durumda biryerlerde osilasyon var demektir. Eğer lap top ta ise sorun yok. Ama bizim LN Monitör devresinde var ise sorun büyük demektir.Auditiondaki gürültü. Bu gürültü entegreye elimi yaklaştırdığımda artıyor.
Fakat müzik çalarken bu bölgedeki gürültü müziğe de giriyor ama müziği durdurduğumda bikaç saniye olmuyor sonra tekrar gürültü yapmaya başlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?