_Zaur_
Üye
Cevap için sağolasın gine dikkatle gözden geçirdim plaka arkasını ama soğok yada çatlamış lehim göremiyorum.Anakarttaki (özellikle besleme katındaki parçaların) lehim bağlantılarında bir soğuk lehim olabilir, bu tesadüfi gecikmeli dayanımlar (3 dak, 10 sn. 1 sn. gibi) o yüzden olabilir, soğuk lehimli parça ısındığında gecikmeli olarak besleme katını doğrudan (smps trafo bacakları veya smps sürücü entegresi gibi) veya dolaylı (çıkış uçlarındaki sıkıntılı iletim şekilleriyle) kesiyor olabilir, bir de bu yönüyle düşünün. Yani arıza besleme katındaki bir ara kopmayla (zamana bağlı olarak) direk ilişkili gibi göründü bana. Kolay gelsin.
Ayrıca hafifçe Dızzz diye de ses yapıyor güç plakası Floresan ışıkları kapalı halde. Ama görüntü varken ses kayboluyor.
Cevapa göre sağolasınız kartın resimleri en üstte.monitorun backlight ısığı kapanıyordur. (floresan, led neyli ise monitorunuz)
ona enerji sağlayan kısımları kontrol edin. yada floresanlı ise floresanı bozulmustur.
veya temazsızlık vardır floresanı besleyen kısımda.
foresanı besleyen kısımı, kablo, konektor, kart resimleyip yükleyin bakalım.
Sabahtan haşır neşir oldum HP 17" Monitör vardı elimde Led ekranı kırılmıştı Onun Floresanı sağlamdı içindeki İki floresanı da söküp Bu Samsung monitörde denedim Uzay montajı gibi.
Fakat gine Ekran kapandı 3 dakika - 10 saniye - ve 1 saniye sonra. Her açtığımda böyle aralıklarda kapanıyor yani.
Eski floresanı da sağlamdı ondan kendi floresanını yeniden taktım.
Ekran kapalı halde Güç kartından Dızzz diye ses geliyor.
Elimde keşke Ekeltronik ekranlı voltaj ölçme cihazı olsaydı. Şu akrepli ölçüm cihazından birşey anlamıyorum.Değeri yükselen bir direnç ara. Özellikle yüksek voltaj kısmında.
Bozulmuş veya değeri azalan bir kondansatör.
Kartın resminide yeniden çektim.