Monitör Florasanını Çalıştırma ?

Nuada

Üye
Katılım
5 Ocak 2022
Mesajlar
123
Puanları
6
Yaş
42
Merhaba. Ekranı çatlayan monütörümü ışıklı masa gibi birşey yapmak istiyorum. Florasanları kart ile yakabiliyorum fakat 5 saniye sonra sönüyor. Bunları sürekli yakabilmenim bir yolu var mı ? Monütör bilgisayar bağlıymış gibi kandırmanın bir yolu vardır diye tahmin ediyorum. Siyah kırmızı kablolardan 2 tanesini birbirine bağlasam mesela kısa devre yapsam ? Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim. Eğer olmaz derseniz florasan yerine led takacağım.


IMG_6183.JPG
IMG_6184.JPG
IMG_6185.JPG
IMG_6181.JPG
 
tetikleme ucunu bulmanız gerekiyor

siz bilirsiniz yap ta demem, yapma da demem. ama anlık olarak yapılabilir, garantisi yoktur. eğer yanlış kabloysa sonuç :( olabilir

Fazla elektrik bilgim yok. O yüzden biraz çekiniyorum. Belki bilen birisi çıkar. Belki güç kartında değil de diğer küçük olan vga kartından bir işlem yapmak gerekiyordur.
 
Şu videonun 6:24 dadikasında florasanları bir kart ile yakıyor. Florasanları çalıştırmak kolay değil güç çevirici kart gerekli diyor. Ayrıca tepe lambası olarak da çok iyi iş çıkartıyor. Bende masa lambamı bununla değiştirmeye karar verdim.

Fazla elektrik bilgim yok. Acaba bu kart mı gerekli ?

https://www.merterelektronik.com/ur...esanli-monitorler-icin-lcd-invertor-avt-2028l
 
Son düzenleme:
benim devrede karta gerek yok soğuk katot florasan o lambalar.
 
O devreyi yapacak kadar bilgim yok malesef.
güzel insan, florasan lambalar artık tarih oldu, madem siz heveslisiniz, yapması daha kolay bir şeylerle uğraşın. ben kendi payıma florasan ampulle uğraşacağıma led lamba ile uğraşırım dekoratif bir şeyler yapabilirim. sakın sizi küçük gördüğümü düşünmeyin. o gördüğünüz devre filan benim de yapabilecek kapasitem yok. hani bana sen yap desen yapamam. zaten devre okumayı da bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,096
Mesajlar
923,205
Kullanıcılar
451,405
Son üye
kaan8888

Yeni konular

Geri
Üst