Monofaze Gerilim Düşümü Hesabındaki 200 nereden geliyor?

renasreber

Üye
Katılım
8 Eki 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
41



YUKARIDAKİ FORMÜLDE TRİFAZE 380V TA %e DÜŞÜMÜNÜNDE NEDEN 100*L*N/K*S*U[SUP]2 [/SUP]İKEN MONOFAZE 220V TA 200*L*N/K*S*U[SUP]2[/SUP]
KIRMIZI İLE YAZDIĞIM 200 (% GERİLİM DÜŞÜMÜ TRİFAZE 1*100=100 VE MONOFAZE 2*100=200) ARKADAŞLAR BU İKİ NERDEN GELMEKTEDİR?
NEDEN 2 (200) İLE ÇAPIYORUZ?
LÜTFEN TEKNİK AÇIKLAMASINI BİLEN ARKADAŞLAR CEVAP YAZSIN BKINIZ GOOGLE YAZMAYIN. YADA BENDE BİLİYORUM MONOFAZE HAT GİDİŞ GELİŞ AMA MÜHENDİSLİKTE BU BÖYLE AÇIKLANMIYORMUŞ BENDE O YÜZDEN SORUYORUM.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
çünkü monofazede akım nötr üzerinden geri geliyor bir o kadar da nötr iletkeninde gerilim düşümü oluyor..o yüzden denklemin başına 2 çarpanı geliyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…