Monofaze motor arızası

arkadaşlar işyerimizde tek fazlı su pompası bulunuyor bu pompa sıklıla arıza veriyor arıza hep aynı bıçak kırılması veye bıçak kitlenmesi diyorlar bunun yokmu bi çaresi ve yeni taktırdıgımızda aynı sorunu çıkardı aldıgımız yer motorun garantisi olmaz deyip yenisi veya tamir ücreti istiyor bu konu hakkında degerli görüşlerinizi bekliyorum

Bicak kirilmasi nedir? İlk defa duyuyorum.

zannedersem kademeleri bıçaga benzetiyorlar ondan kademelerin kitlenmeside diyebiliriz

zannedersem kademeleri bıçaga benzetiyorlar ondan kademelerin kitlenmeside diyebiliriz

Ozaman sizin arizaniz motorun elektriksel aksaminda degil. Dogru mu anliyorum. Kademe dediginize gore de tiribununde kanatlar kiriliyor ve motoru kilitliyor. Bununda nedeni cektiginiz suyun icinde yabanci maddeler var. Kum, tas parcalari vb. Yapmaniz gereken su alicisinin girisine iyi bir filitreme sistemi olusturmak.

Su pompasi ufak capta birseyse tiribunin alici kismina bayan corabi sarmak iyi bir filitre olusturur.

Son düzenleme:
Su pompası dediğiniz şey sirkülasyon pompası mı,dalgıç pompa mı,hidrafor mu nedir tam olarak?
Bir sürü su pompası var..
Ben de de wilo nun çillerde kulandığım sirkülasyon pompası var..6 ayda bir mekaniğinde kilitleme oluyordu.
Piyasadaki bobinajcılara yaptırıyordum ucuz olsun diye 1 ay sonra tekrar aynı arızayı veriyordu.
Kullandıkları rulman,yağ dandik olunca arıza kaçınılmaz oluyor,ucuz etin yahnisi hesabi:)
Sonra wilo nun servisine gönderdim pompaları..Pompa 1000 euro yaklaşık.500 tl ye yaptırdım,2 senedir maşallah tık yok şuan.:)

HİDROFOR 3 İLE 7 BAR ARASI çalışıyor :karekok:

Onur ustamın dediği gibi hidroforun mekaniğinde bir hastalık yok ise
pompanın önüne pislik tutucu vb gibi bir sistem yapmakta fayda var.
Yeni pompa taktığım halde yine aynı sıkıntıyı veriyor diyorsunuz.
Muhtemelen tesisat borularında çakıl kum taş vb pislikler var
bunlar pompaya zarar veriyor..Başka bir ihtimalde göremiyorum..
Ayrıca normalde bu hidroforlar tek başlarına kullanılmaması gerekir..
Tek pompa 3-7 bar arası sürekli basarsa,zamanla mekaniğinde aşınma meydana gelebilir.
2.bir pompayı hatta paralel bağlayarak 2 şer bar arayla basınç ayarlaması yaparsanız,pompaların ömürleri daha
uzun olur kanaatindeyim.slm.

sayın teknisyen
1 motorun fanlarımı kırılıyor
2 nsıl bir su basıyorsunuz ( arıtma su mu )
3 fanla r alimunyum mu

ben alimunyum olduğunu varsayıyorum erezyon krozyonuna uğruyordur buda pompa fanının kırılmasına yol açar
su pompasında bronz fan kullan malısın

selamlar arkadaşlar monofaze hidrofor motorunun arızası pervanelerinin sürtmesi veya susuz çalışması olarak belirtiliyor susuz çalışmasına imkan yok yaklasık 100 tonluk depo var pervanelerin sürtmesi diyorlar ama 2 ayda bi aynı sıkıntıyı veriyor nasıl baş edebilirim bu sorunla degerli görüşlerinizi bekliyorum

Bizim hidraforun emiş hattında filtre yok. Olmazsa bir tane alayıp takayım. Bir aralar küçük taşlar yüzünden keçeyi parçalamıştı. Onur ustama teşekkür ediyorum.

Forum istatistikleri

Konular
129,826
Kullanıcılar
452,649
Son üye
sanlav

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri