mot sorusu

manager2

Üye
Katılım
5 Kas 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
sadece üçgen çalışan motor varmıdır illa yıldız üçgenmi olması gerekir
 
motor etiketinde nasıl bağlanması gerekiyorsa öle bağlanır yıldıssa yıldız üçgense üçgen bağlanır.220/380 y/Δ bu etikete göre motor trifaze ise (3~) üçgen bağlamak gerekir.
yıldız üçgen yolverme nin amacı motor kalkış akımını düşürmektir. yıldız bağlanması gereken bir motor üçgen çalıştırılırsa yanar.
 
"Yıldız-üçgen motor" diye birşey yoktur. 3 faz motorlarda 6 adet çıkış ucu vardır. Bu uçlar u-v-w ve u'-v'-w' olarak adlandırılır. Bu altı uç motor içerisindeki 3 ayrı sargının uçlarıdır ve motor klemens kutusuna yerleştirilmiştir. Kullanıcılar olarak bizler bu uçları 2 farklı bağlantı şekliyle kullanıyoruz. Bir tanesi üçgen bağlantı diğeri ise yıldız bağlantıdır. Yani "yıldız" ve "üçgen", motor sargılarının bağlantı şekline verilen isimdir. Yıldız bağlantı 4kw ın üzerindeki 3 faz motorların ilk hareketi almaları sırasında motor sargılarının yüksek akım ve torktan zarar görmemesi için kullanılmaktadır. Ardından bir timer devresi ile motorun üçgene geçmesi sağlanır ki motor istenilen devrine ulaşsın. 4kw ın altındaki motorlar ise doğrudan üçgen bağlantıyla kaldırılabilir.
 
4kw altındaki motorlarda var fakat yıldız çalıştırılan o nasıl oluyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…