arkaplan
Profesyonel Üye
Cahilliğime verinde ilk defa duydum 6 fazı?
Nedir bu 6 faz ? Neye göre 6 faz olduğunu söylüyorsunuz
3 kontaktorun 2 si motora notur mu gönderiyor da 6 faz ne diye soruyorsunCahilliğime verinde ilk defa duydum 6 fazı?
Nedir bu 6 faz ? Neye göre 6 faz olduğunu söylüyorsunuz?
Allahım sabır sabır beslem fazının değiştirseceksin. r -s -t ile ileri dönüyor ise r- t-s ile tesyön de döner
DenerimÇok çok basit 1 faz sabit kalıyor 2 fazın yerini değiştirdiniz mi motor ters yönde döner.
İleri geride 2 kontaktor olur.yildiz üçgen bu.Kardeş bak açtığın bu konuda paylaşmış olduğum şemada hem ileri geri hemde yıldız üçgen güç devresinin şeması birlikte var. İleri geri kontaktör kontaklarının ne yaptığına bakarsan devir yönünün nasıl değiştiğini de anlarsın. Gerçi arkadaşlar bu konuda da ayrıca cevap verdiler.Önceki konunun linki
DenerimÇok çok basit 1 faz sabit kalıyor 2 fazın yerini değiştirdiniz mi motor ters yönde döner.
Yıldız-üçgen çalışan motorda ileri geri nasıl yapılıyormuş anlayasınız diye şemayı paylaştım, sisteminize ileri geri kontaktörüde ekleyin diye değil ama nafile. Suç bende anlatamadım kapasitem yetersiz kusura bakma artık.İleri geride 2 kontaktor olur.yildiz üçgen bu.
bazen 12 faza çıktığı da görülmüştür6 faz bu. 3 faz değil.
Herhangi bir kumanda devresi kurmadan, motor üzerinden değiştirebilir miyim dönüş yönünü.
6 faz bu.3 faz değil.
Dediğini yaptığım zaman motor değişik sesler çıkarmaya başlıyor.yani yıldız üçgen bozulmuş oluyor.