motere variatore

egypt

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
641
Puanları
6
Yaş
41
Merhabalar genelde cogunlugu italyan uretimi olan motere variatore diye adlandirilan
cift rotordan olusup ana rotoru 3faz ile devamli calisip diyer rotoru ise 0-100v arasinda verilen gerilime gore devri ayarlanan motor hakkinda bilgisi olan varmi
asagidaki linkdeki ornege cok benzeyen bir motor ancak burda motor calisiyorsa reduktor cikisi devamli doner ve hiz ayari mekaniksel olarak yapilir.

https://www.google.com.tr/search?q=...oducts%2Fproduct-types%2Fvariators%2F;900;650

benim bahsettigim motorun iki rotoru vardir biri devamli doner ikincisi yani cikis rotoru ise donmez cikis rotorunda ikinci bir sargi vardir bu sargiya uygulanan dc gerilimle (2 adet komuru olur genelde) devamli donen rotorla cikis rotoru manyetiksel olarak birbirini kitler dondurur.

bu motorun rotorlarini mekaniksel olarak kitleyip ana sargilari surucu ile kontrol edip devri ayarlamak mumkunmudur? deneyen oldumu acaba?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Guncel

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,560
Mesajlar
927,937
Kullanıcılar
452,179
Son üye
xcx

Yeni konular

Geri
Üst