Motion card açık devre şeması

mityo2

Üye
Katılım
19 May 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Değerli arkadaşlar;
PC ye takılacak 5 veya 6 eksen destekleyen motion card açık şemasını nereden bulabilirim?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ilgin için teşekkür ederim arkadaşım.
 
eksen kontrolu için ise;


Üç yada dört eksen kontrol eden iki kart kullanabilirsiniz. Bu kartlarda relay( 4/8 arası) lar ve limit ver home swichler bulunur) ayrıca motor hız kontrol devreleri (spindle için bulunur) .

KENDİNİZ YAPMAK İSTİYORSANIZ PIC TABANLI VEYA HER MOTOR İÇİN AYRI SÜRÜCÜ YAPIP KULLANABİLİRSİNİZ.

mach3/BOBCAD gibi yazılımlar birden çok kartı görürler . ÜStelik yaptığınız kartın post processor görevini de üstlenirler. Setup ayarlarını yapmak basittir.

Kart devreleri için önerim step veya servo motor kontrol devrelerinden başlayınız. Motorlarınızın güçleri ile kartınız arasında doğrudan ilişki vardır. Ama optoisolatör süz kontrol etmeye kalkmayınız. Portunuza zarar verirsiniz.

Tek motor süren devreler çok miktarda her yerde var.

Doğru bir post yazılımla gerisini tamamlamak ise son derece basittir.
 
adlink ve/veya advantech' in internet sayfalarından işine yarayacak ürünü bulduktan sonra manueller bölümüne bakabilirsin. pdf dosyalarında ihtiyaç duyduğun bilgiyi bulabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…