Motor aşırı ısınması

Katılım
17 Eki 2009
Mesajlar
96
Puanları
1
Yaş
34
Selamlar
Elimde 7,5 kw lık hidrolik tank pompa motoru var motor normalden çok daha fazla ısınıyor voltajları, çektiği amperini ve bağlantıları kontrol etmeme rağmen motor klemens kutusunu eritmiş sargıda yanık yok sadece klemens grubu eritmiş pompa da zorlama yok tek tespitim motor rulmanları bozulmuş sizin fikirleriniz benim için önemli.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
motor fanını kontrol et. kanatları sağlam mı? arka kapak yerindemi?
 
Kontrol edip bakımını yapmıştım

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Tamam işte rumanlar motoru zorluyor Rulmanlar sıkıştı ise motora ilave bir güç harcama yaptırıyor ve ısınıyor olabilir
 
Rulman dağıldımı yatak sarar Sn Ademtekniğin dediği gibi motor mekanik olarak zorlanır ve fazla akım çeker. Çalışmaya devam ettirilirse rotor kilitlenir (Bknz.kilitli rotor deneyi) motor kısadevre akımı çeker. Çekilen yüksek akım etkisini bağlantı noktalarında gösterir, sargılar hasar görür.
 
Cevaplarınız için tşk ederim motor rulmanı değişti pazartesi montajını yaptıktan sonra konuyu bilgilendireceğim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
hidrolik pompalarda yagin bir sekilde geri donmesi gereklidir.
rulmanlari degistikden sonra buna dikkat ediniz yani sikistirilan yag belli bir noktadan veya basincdan sonra geri tanka donmelidir.
bunu basinc sabitleyici veya yonlendirici valfle yapabilirisniz. yada yapilmistir. rulman degistikden sonra motor sesine ve yag basincina bakarak motor amperini takip edin motor etiketinden yuksek cekmesin.
 
Rulmanlar eskimiş olabilir motorun miline sürtüyorsa motor zorlanır ve sargılarda ısınma yapar ama sizin sorununuz klemens kutusunun eritmiş olması klemens kutusundaki iletken bağlantılarının gevşek olmamasına dikkat ediniz...


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
amperi fazla çekmesi muhtemel ,
bulunduğu ortamda önemli tabii
 
Motoru iki gündür test ediyorum Amper kapasitesi 30 çektiği amper 28 sayın Egypt nin dediği gibi sorunu hidrolik tankında arıyorum

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,774
Kullanıcılar
450,911
Son üye
fatih41311

Yeni konular

Geri
Üst