Motor duruyor sürücü hata vermiyor.

berkay4141

Üye
Katılım
8 Haz 2024
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar,

yurtdışından makina getirttim makina başlarda sıkıntı yoktu son zamanlarda yarım saat 45 dk çalışıyor sonra motor kararsız çalışmaya başlıyor hızlanıyor yavaşlıyor sonra duruyor ve sürücü herhangi bir hata uyarı vermiyor hala dönüyor gibi gösteriyor sürücüde problem denildi sıfır sürücü aldım gene aynı sorun var sizce neden olabilr
makinayı ceviren motor 4kw sürücü 5.5 kw idi yeni aldığım 7.5kw sürücüyü değiştirmeden önce motor gücü yetersiz olabiliyor diye düşündüm ve 5.5kw sıfır motorla da denedim aynı sorunu yaşadım sizce neden olabilir.
makina 3ph kutu yapma makinası.
makina için farklı örnek video benzeri. çalışma mantığını görmeniz için
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Motor da, enkodr vs türü bir geri besleme, devir kontrol vs varmı..
sanmıyorum yeni aldığım sürücüyü direk 380 bağladım ve motora girdim direk arada makinanın hiçbir elektronik aksamını kullanmadım gene aynı sorunu yaptı.
motoru düşük devirle çalıştırıyordum zemine sabit değil titreme yapıp yatakları bozmasın diye motor düşük akımla çalışıyor motor mu zorlanıyor diye düşünüyorum.
devir ayarını sürücü üzerinden yapıyorum şuan ama gene duruyor.
 
güzel insan, sorun nerede ben de bilmiyorum ama işi bilen bir ustanın bakmasında fayda var. bazen kişisel bilgilerimiz yeterli olamayabiliyor. bu şeye benziyor; ehliyetim var araba kullanabiliyorum ama arabadan anlamayabiliyorum.
 
düşük devirde okuyucu yoksa asenkron motora, sürücüsüne de çokta güven olmaz, olduğu yerde ısınır dönmeyedebilir, servo gibi olmaz.
motor tam devir çalışmıyor kendi fanı soğutmaz diye arkasına ilave fan taktırdık tam devir dönen soğutma problemi olduğunu sanmıyorum motora ellediğimde ısı hissetmiyorum neredeyse.
 


sürücü markası modeli nedir? Plc veya başka herhangi bir röle vb. cihazdan referans (start komutu) alıyor mu?
yüksek ihtimalle yeni taktığın sürücüde de aynı sorunu yaşadıysan (tüm parametreleri doğru girdiğini varsayıyorum.) sürücünün motorun çalışması için referans aldığı uçta -ve bu devrenin devamında- yani referansın geldiği yerde bir sorun var. tavsiyem sürücüye start hangi uçtan geliyorsa onu takip et herhangi bir rölenin kontağından geçiyorsa o rölenin kontaklarında sorun olabilir zaman zaman geçirmiyor olabilir.
 
eski sürücü çin malı sinee diye bi marka yenisi ise hnc diye bi marka makina üzerinde plc var ama motor ile alakalı işlem yapmıyor motor tamamen sürücü ile start stop manuel start manuel stok sürücünün tek olayı bu.

makinaya gelen 380 i makinayı hiç çalıştırmadan sadece sürücüye gireyim ve motoru döndüreyim bakayım aynı sorunu yapacak mı
röle kontağı kısmını şöyle hemen test edip bilgi vereyim.
 
güzel insan, en pahalı yöntem, deneme yapmaktır. deneme- yanılma yaparak öğrenmek hiç de ucuza çıkmayabilir. bilen bir ustayı çağır, yetkili servisi çağır, özel servisi çağır sorununu çöz. yoksa yanlış bir bağlantı sana pahalıya gelebilir.
 
denedim sonuç aynı 5dk çalıştı gene durdu.
çinden getirttik yetkili servis olsa coktan cağırırdım kaç tane otomasyoncu geldi baktı birşey yok çalışması lazım deyip gidiyor mekanikci geliyor otomasyon diyor otomasyoncu geliyor mekanikte sorun var diyor herkes birbirine sallıyor sonuç yok bende artık deneme yanılmaya gidiyorum elimden başka birşey gelmiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…