motor hızını düşürme

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,335
Puanları
56
merhaba,

düğmeye basınca çalışan konveyoru döndüren bir motorumuz var. çok iptidai bir sistem. dün benden bu motorun hızını düşürmem istendi. bir tane sürücüm var micromaster. kullanmaya kıyamıyorum buna da harcamak istemiyorum.

acaba konveyorun hızını düşürmek için ne gibi yöntemler önerirsiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
düğmeye basmışsın kıymışsın...Motor dönerken izlemişsin hiç düşünmemişsin bu motor yorulurmu diye kıymışsın ?? konveyör çalışmış onada kıymışsın..Her bir eleman görevini yapmış anladığım kadarı ile...

Görev zamanı gelmiş ..Hız kontrolede kıy..
 
makina kompak dı. motoru, düğmeyi ben bağlamadım. 2 adet makinenin birine bugün hızlı dönüyor diyorlar. motor etiketleri aynı.
kıyacaz artık ne yapalım.
potansiyometrem yok bu arada sürücü üzerinden hızını düşürebilir miyim?
 
Motor makineye direk mi bağlı yoksa arada kayış kasnak zincir vs. varmı?
 
Micro master420 de P700 parametresini 2 yaptığınız taktirde ekran üzerinden kontrolü tamamen kapatırsınız terminallerden kontrole geçersiniz 1 yaptığınız taktirde ekran üzerinden kontrol edersiniz.
Yani size bir adet potans lazım. Yada hızı birkere ayarlayıp bırakacağım diyorsanız P1080 minimum frekansı atıyorum 25.00 yaparasınız veya 30.00 istediğiniz hızı yakaladığınızda parametreden çıkarsınız.
 
motor kasnak küçülterek devir düşürebilirsin eğer değişken bir hız istemiyorsan
 

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,931
Kullanıcılar
450,942
Son üye
serhanacik

Yeni konular

Geri
Üst