motor kontrol sistemleri

okansimsek

Üye
Katılım
11 Ocak 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
31
arkadaşlar dönem ödevim motor kontrol sistemleri ile ilgili bilgi veya sunu yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim .
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Motor kontrol sistemleri, başlığı çok geniş bir yelpaze açar, bu başlık adı altında bir uçağın motorlarının kontrol sistemlerindende bahsedilebilir, o yüzden başlık kısa ve öz olmalıki kısıtlı sürede birisi kısa yoldan cevap verebilsin.
 
hoca o nu verdi ayrı bir başlık vermedi ki
 
arkadaşım senin konunu elektrik motor koruma olarak düşünürsek bu aşırı akım koruma (termikten) başlar,inverter,Şebeke analizetörü,gerilim kontrol rölesi,manyetik termik şalter........ gibi birçok konuyla devam eder.Elektrik motorlarında en çok kullanılan sistemler bunlar.Tabiki bu cihazlar ve sistemler yarine göre başka işlerde kullanılıyor.Birini inceleyip karar vermek senini elinde.Şimdiden kolay gelsin çünkü bu işin elektrik açısından çok geniş bir açılımı var.
 
sanırım ödevinin konusu driverler buda cok geniş bir konu!formun megep kısmına bakarsan orda güsel dökümanlar var
 
servo -asenkron- senkron-step motorların kontrol sistemleri bu motorların kontrol sistemleri odevin konusunu değistirdi yeni konum bu teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,214
Mesajlar
924,295
Kullanıcılar
451,578
Son üye
Cavus34

Yeni konular

Geri
Üst