Sürücülerin çıkışlarından kabloları çevirirseniz ters döner 220 volt giriş trifaze sürücü kullanmadınız mı hiç?Ama parametreler le de kablo bağlantılarına dokunmadan çevirebilirisiniz bunun yanında sürücünün kumanda kablolarında da eklemeler veya değişiklikler yapmanız gerekir.Sizin anlamadığınız konu sürücünün giriş voltajı ile çıkış voltajı aynı değildir.220 Volt monofaze girişli sürücünün çıkışı 220 volt trifaze dir!Yani sürücüye faz nötr girer fakat çıkış klemenslerinden faz-faz arası 220 volt çıkış yapar tabi frekans ı yüksek olduğu için normal ölçü aletleriyle 220 volt u okuyamazsınız ama bu iş için özel yapılmış ve özellikler eklenmiş ölçü aletiyle 220 volt u fazlar arasında görebilirisiniz.
Anladim hocam hatta 1 dk falan gibi daha desarj olmuyorBu sürücüler 220 volt monofaze giriş 220 volt trifaze çıkışlı.Kontrol kalemiyle çıkışını göremeyebilirisin çünkü AC voltaj sürücünün içinde DC çevrilir ve çıkışında AC olarak çıkar ama sabit frekans lı değildir sürücülerin görevi 50hz sabit frekansı yükseltip azaltarak motorun hızını ayarlamaktır.Ama kontrol kalemiyle görünmüyor diye insan öldürmez sanma sakın orada Elektrik var ve hatta sürücüyü kapatsan bile çıkışında sürücülerin marka ve özelliklerine göre değişse bile en az 5dk hayati tehlike oluşturacak yükseklikte voltaj vardır!
Faz dediğimimiz gerilim farkı Türkiye şebekesinde faz-nötr arası 220 vac dir Trifaze de yani R-S-T fazlarında ise fazlar arası gerilim farkı 380VAC dir.Bu voltaj değerleri almanya da 230vac monofaze 400 vac trifazedir.Japonyada 100 vac 200vac trifaze dir çin ve tayvan da 110vac monofaze 220vac trifazedir.Anladim hocam hatta 1 dk falan gibi daha desarj olmuyor
Haklisiniz bide hocam bu faz faz arasi 220 volt nasil oluyor
Ben anlamadim
Bilgilerimi bi dahami gozden gecirmeliyim
Selamlar
Hocam k1 kontaktor cikisini değiştirdim. Dönüş yönü değişmedi. Direk motorà gidiyor projeden goruyorsunuz. Motordan değiştiremem soketli çünkü.blendaj gösterimi, ters döndürmek için 3f motorlarda yapılan uyhulama yapılır u v w uçlarından 2 sinin yerini değiştir 1 2 3 diye isimlendirsek 1 ve 3 değiştir
Dediğinizı anlayamadım. Projesi ekli görüyorsunuz. Yapabileçegim nedir?Hız referansını analog girişten alıyorsa polaritesini değiştirebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?